| Гречук Т. Л. Державне регулювання ринку харчової продукції в Україні : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / Т. Л. Гречук ; Н.-д. центр індустр. пробл. розв. — Х., 2010. — 18 с. — укp.Узагальнено теоретичні засади щодо визначення кон'юнктури ринку харчової продукції, досліджено зміни, які є у її складі під впливом інтеграції України у світове співтовариство. Запропоновано використання прогнозних моделей щодо визначення обсягів виробництва окремих видів продукції, які дозоляють заздалегідь оцінити ситуацію із забезпеченням харчовою продукцією населення країни, своєчасно, у разі потреби, застосувати заходи державного регулювання та стабілізувати ситуацію на ринку харчових продуктів. Проведено аналіз експорту-імпорту харчової продукції, як загалом, так і з окремих груп товарів і зроблено висновок, що в більшості обсяги експорту харчової продукції перевищують обсяги імпорту відповідних товарів. Запропоновано використання програмно-цільового підходу до державного регулювання розвитку харчової промисловості, який дозволяє чітко визначати терміни виконання та проводити контроль ефективності заходів державної підтримки товаровиробників на ринку харчової продукції. Виконано оцінку рівня якості харчової продукції як стратегічного імперативу діяльності товаровиробників. Розроблено методичний підхід, що дозволяє визначити переваги та недоліки державного цінового обмеження учасників ринку харчової продукції з урахуванням договірних умов господарювання та визначити ціновий коридор для товаровиробника. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.51 Шифр НБУВ: РА376226 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
Географічні рубрики:
|