| Іванців-Гріга І. С. Фактори ризику і дієтопрофілактика харчової алергії у немовлят : автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.01.10 / І. С. Іванців-Гріга ; Львів. нац. мед. ун-т ім. Д. Галицького. — Л., 2011. — 16 с. — укp.Вперше серед новонароджених Львівської області встановлено частку дітей з підвищеним рівнем загального IgE у пуповинній крові та підвищеним ризиком реалізації атопії за даними алергологічного анамнезу, що дозволяє сформувати групу підвищеного ризику реалізації харчової алергії. Одержано дані про вплив штучного вигодовування, зокрема, використання адаптованих молочних і гіпоалергенних сумішей, на розвиток атопії залежно від часу введення сумішей, їх складу та ступеня ризику реалізації алергії. Обчислено значення відносного ризику розвитку клінічних проявів алергії у дітей віком 6 та 12 міс, підвищення рівня загального у венозній крові та еозинофілії у периферичній крові у дітей віком 12 міс на різних термінах упровадження штучного чи змішаного вигодовування, що дозволило дати рекомендації щодо вигодовування дітей з групи ризику реалізації алергії. Завантажити Індекс рубрикатора НБУВ: Р733.41,2-5 + Р128.91-37 Шифр НБУВ: РА379766 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|