Бази даних


Автореферати дисертацій - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=20120411000714<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
   
Олійник В. В. 
Підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств на ринку зерна : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.04 / В. В. Олійник ; Харк. нац. техн. ун-т сіл. госп-ва ім. П. Василенка. — Х., 2011. — 20 с. — укp.

Досліджено теоретичні та практичні засади формування та підвищення конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств на ринку зерна. Розглянуто й узагальнено визначення економічної сутності категорії "конкурентоспроможність продукції". Доповнено класифікацію рівнів конкурентоспроможності продукції визначенням її на стадії виробництва та реалізації. З'ясовано, що категорії "конкурентоспроможність" та "ефективність" є взаємопов'язаними, але нетотожними. Визначено стан і тенденції розвитку сільськогосподарських підприємств України та Харківської області на ринку зерна. Виявлено основні фактори формування рівня конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств на ринку зерна. Запропоновано визначати рівень конкурентоспроможності продукції у короткостроковому та довгостроковому періодах. Розглянуто мотиваційні чинники підвищення рівня конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств і продукції. З'ясовано, що важливими напрямами підвищення рівня конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств на ринку зерна є подальша інтенсифікація виробництва на інноваційній основі, оптимізація рівня концентрації та спеціалізації виробництва, державна підтримка галузі.

  Завантажити


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.151.0-13
Шифр НБУВ: РА380327 Пошук видання у каталогах НБУВ 


Рубрики:

Географічні рубрики:
 
Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського