Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Реферативна база даних (29)Книжкові видання та компакт-диски (47)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=ЄВСЕЄНКО$<.>+<.>A=ІРИНА$<.>+<.>A=ВІКТОРІВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Євсеєнкова О.Г. 
Молекулярно-цитогенетична характеристика синдромів сегментних анеусомій: автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.15 / О.Г. Євсеєнкова ; Наук. центр радіац. медицини АМН України. — К., 2008. — 22 с. — укp.

Визначено шляхи оптимізації ранньої лабораторної генетичної верифікації діагнозу в осіб з підозрою на синдром сегментних анеусомій (ССА). Показано, що встановлення діагнозу ускладнено гетерогенністю клінічних ознак і цитогенетичних характеристик. З використанням стандартного цитогенетичного методу попередній клінічний діагноз ССА підтверджено у 8,97 % пацієнтів, а у разі застосування високочутливого методу - у 3,85 % пацієнтів. Загальна інформативність цитогенетичних методів становила 12,82 %. Інформативність FISH-методу становила 78,2 %. Комплексне застосування цитогенетичних методів дозволило верифікувати діагноз у 93,6 % пацієнтів з підозрою на ССА. На підставі одержаних даних розроблено алгоритм генетичного обстеження пацієнтів з підозрою на ССА.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р252.215 + Р252.215
Шифр НБУВ: РА356504

Рубрики:

      
2.

Євсеєнко Т.П. 
Удосконалення технології макаронних виробів, збагачених яєчними продуктами: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Т.П. Євсеєнко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с. — укp.

Досліджено шляхи поліпшення якості макаронних виробів та підвищення їх харчової цінності шляхом удосконалення технології виробів, збагачених яєчними продуктами, завдяки використанню сухого яєчного білка (СЯБ) та ферментних препаратів (ФП) ліполітичної дії "Нупазим" і забезпечення раціональних технологічних режимів основних процесів виготовлення даних виробів. Обгрунтовано, що нупазим сприяє поліпшенню якості виробів яєчних і виготовлених з борошна зниженої якості. Визначено оптимальне дозування СЯБ та даного препарату. Досліджено кінетику сушіння макаронних виробів яєчних і виробів з СЯБ та рекомендовано технологічні режими цього процесу. Доведено доцільність застосування гігротермічної обробки яєчних макаронних виробів перед сушінням для поліпшення їх якості. Науково обгрунтовано механізм поліпшувальної дії СЯБ та ФП "Нупазим" щодо якості виробів. На підставі вивчення мікробіологічних і основних показників якості рекомендовано терміни зберігання виробів з СЯБ та нупазимом.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-3 +
Шифр НБУВ: РА340790

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського