Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (18)Книжкові видання та компакт-диски (21)Журнали та продовжувані видання (4)
Пошуковий запит: (<.>A=Бочарова О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Бочарова О.А. 
Модернізація вищої школи у сучасній Франції: Автореф. дис... канд. пед. наук: 13.00.01 / О.А. Бочарова ; Ін-т вищ. освіти АПН України. — К., 2006. — 20 с. — укp.

Проаналізовано теоретичні засади модернізації ВНЗ, основні етапи еволюції системи вищої освіти. Описано структуру ВНЗ у Франції, особливості системи вищої освіти країни. Розкрито зміст реформ ВНЗ, визначено нові напрямки в організації навчального процесу та структурні зміни в системі вищої освіти, шляхи її адаптації до європейського освітнього простору. Досліджено структурні зміни у ВНЗ країни в період реформених перетворень (наприкінці 1960-х - 2004 рр). Описано процеси глобалізації, інформатизації, європейської інтеграції, зокрема, демократизація ВНЗ, професіоналізація. Висвітлено тенденції розвитку системи вищої освіти Франції в контексті об'єднаної Європи та її значення у створенні "єдиного європейського простору" в галузі вищої освіти.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч484(4ФРА)7 +
Шифр НБУВ: РА342251

Рубрики:

Географічні рубрики:

      
2.

Бочарова О. В. 
Наукове обгрунтування методології формування та контролю якості дисперсних систем продуктів перероблення плодів та овочів: автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.15 / О. В. Бочарова ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2010. — 38 с. — укp.

Визначено роль речовин продуктів переробки плодів та овочів у формуванні їх колоїдно-хімічної структури. Обгрунтовано доцільність та розроблено методику ідентифікації натуральних соків за властивостями їх дисперсної фази. Розроблено теоретичну базу для прогнозування та регулювання структурних та окиснювальних процесів, які відбуваються у дисперсних системах продуктів переробки плодів та овочів і впливають на формування їх якості. Обгрунтовано використання відновлювальної дії електричного струму як антиоксиданта редокс-системи антоціановмісних соків. Розроблено методику визначення вмісту окиснених і відновлених форм антоціанів у соках і сокових продуктах. Обгрунтовано використання як критерію якості антоціанозабарвлених соків співвідношення концентрацій оборотне окиснених та відновлених форм антоціанів. Досліджено вплив особливостей складу та будови дисперсних систем продуктів переробки плодів та овочів на формування їх споживчих властивостей. Розроблено теоретичну базу для підвищення якості концентрованих систем, зокрема томатопродуктів, що забезпечує можливість інтенсифікації процесу розподілу маси на фракції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.26
Шифр НБУВ: РА375926 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Бочарова О.А. 
Порушення системи ейкозаноїдів у хворих на нейродерміт, їх роль в патогенезі клінічних проявів, вибір тактики лікувально-профілактичних заходів: Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.20 / О.А. Бочарова ; Укр. НДІ дерматології та венерології. — Х., 1999. — 18 с. — укp.

Дисертацію присвячено удосконаленню методів лікування нейродерміту. Встановлено кореляцію між тяжкістю патологічного процесу, клінічною ефективністю лікування і ступенем порушень в системах ейкозаноїдів та вторинних посередників. Розроблено та впроваджено у практику новий метод комплексного лікування хворих на нейродерміт з використанням антиейкозаноїдів. Ефективність методів терапії оцінювалась по ступеню регресу клінічної картини дерматозу, динаміці показників вище зазначених систем. Досягнуто скорочення тривалості лікування, подовження тривалості ремісії, скорочення числа та ступеня виразності рецидивів у хворих на нейродерміт.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р601.32-3

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського