Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Реферативна база даних (54)Книжкові видання та компакт-диски (130)Журнали та продовжувані видання (7)
Пошуковий запит: (<.>A=ВАДИМ$<.>+<.>A=РОЖЕ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Роженцев А.В. 
Капілярно- пористі структури в твердих холодоагентах: умови утворення, теплофізичні властивості, функціональні можливості, сублімаційні охолоджувачі на їхній основі: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.04.03 / А.В. Роженцев ; Одеська держ. академія холоду. — О., 1999. — 32 с.: рис. — Бібліогр.: с.27-29. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л112.331-32

Рубрики:

      
2.

Роженко Н.О. 
Пасивні системи опору з втратами каналів розсіяння з дискретним часом: автореф. дис... канд. фіз.-мат. наук: 01.01.01 / Н.О. Роженко ; Одес. нац. ун-т ім. І.І.Мечникова. — О., 2008. — 20 с. — укp.

Доведено критерій залежності матриці-функції класу Каратеодорі до підкласу матриць-функцій, що мають псевдопродовження у зовнішність одиничного круга. Довільну пасивну систему опору з витратами каналів розсіяння реалізовано як частину консервативної scattering-impedance (SI) системи проходження без втрат. Увагу приділено мінімальним і оптимальним, а також мінімальним і *-оптимальним двосторонньо стійким пасивним системам опору, які відіграють важливу роль у застосуваннях.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: В161.618,0 + В162.41,0 +
Шифр НБУВ: РА361359

Рубрики:

      
Категорія: Біологічні науки   
3.

Роженко М.В. 
Хижі ссавці Північно-Західного Причорномор'я (фауна, динаміка чисельності та морфологія): Автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.08 / М.В. Роженко ; НАН України. Ін-т зоології ім. І.І.Шмальгаузена. — К., 2006. — 24 с. — укp.

Розглянуто динаміку фауни хижих ссавців упродовж XX ст. та їх сучасне поширення у причорноморських районах. Уперше встановлено проникнення шакала в Україну та формування його популяцій, а також досліджено динаміку чисельності різних хижаків і виявлено її значну залежність від антропогенного чинника. Проведено аналіз стану популяцій мисливських і рідкісних видів, вивчено їх біотопний розподіл і особливості живлення. Значну увагу приділено дослідженню морфології лисиці та єнотоподібного собаки. Виявлено збільшення їх розмірів на півдні України. На підставі проведених досліджень розроблено заходи, спрямовані на відтворення ресурсів і охорону хижих ссавців.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Е623.362.446*852.1 +
Шифр НБУВ: РА345447

Рубрики:

      
4.

Жук Н. Т. 
Аналіз фінансової безпеки підприємств харчової промисловості: автореферат дис. ... д.філософ : 071 / Н. Т. Жук. — Б.м., 2023 — укp.

Об’єктом дослідження – процес фінансово-господарської діяльності підприємств харчової промисловості в контексті аналізу фінансової безпеки. Мета роботи – обґрунтування теоретико-методичних положень аналізу фінансової безпеки підприємств харчової промисловості, розроблення методичних і практичних рекомендацій щодо їх вдосконалення. Методи дослідження – теоретичного узагальнення, групування, порівняння наукових розвідок, бібліографічний метод, наукової абстракції, індукції та дедукції, аналізу й синтезу, методи фінансового аналізу – коефіцієнтний, вертикальний, горизонтальний, абсолютних й відносних різниць; методи групування та системного підходу, економіко-математичні методи. Розроблено комплексну модель аналізу фінансової безпеки з акцентом на оцінку ризиків, їх якісного та кількісного вимірювання на підприємствах харчової промисловості з урахуванням впливу характерних внутрішніх та зовнішніх чинників їх функціонування, що передбачає реалізацію послідовних методик дослідження і прогнозування фінансового стану суб’єктів господарювання з метою: підвищення ефективності фінансово-господарської діяльності; мінімізації втрат від прояву загроз і ризиків; одночасного врахування інтересів керівників, власників й інших груп стейкхолдерів; як наслідок – забезпечення антикризового управління на оперативному та стратегічному рівнях. Удосконалено методику загальної оцінки фінансового стану підприємств харчової промисловості, що дає можливість за допомогою нескладних формалізованих математичних процедур та незначної кількості коефіцієнтних показників охарактеризувати фінансовий стан та прийняти оперативні рішення щодо його покращання. Методики аналізу фінансової стійкості, ліквідності та ділової активності адаптовано до галузевих особливостей з метою врахування впливу чинників внутрішнього та зовнішнього середовища, що дає змогу комплексно оцінити рівень фінансової безпеки підприємств харчової промисловості і, на відміну від існуючої практики, сприяє деталізації й системності аналітичного процесу. Методика інтегральної оцінки ризиків підприємств харчової промисловості передбачає: підбір оптимальної комбінації індикаторів, коригування їх вагових коефіцієнтів, аналітичну інтерпретацію в управлінській діяльності та використання у розробленні стратегії антикризового управління, що сприяє систематизації, врахуванню, попередженню або мінімізації прояву ризиків і загроз фінансовій безпеці суб’єктів господарювання досліджуваної галузі економіки.Досліджена економічна сутність та зміст дефініції «фінансова безпека», що визначається як система кількісних та якісних параметрів динамічного фінансового стану підприємства, які комплексно відображають рівень його фінансової захищеності від ідентифікованих ендогенних і екзогенних загроз та ризиків, здатністю їх передбачати й попереджувати та забезпечувати реалізацію фінансових інтересів, завдань й стратегії, а також власний розвиток достатніми обсягами ресурсно-інформаційного потенціалу. Здійснена ідентифікація чинників, ризиків, загроз фінансової безпеки із обґрунтуванням: спільних та відмінних рис; необхідності системного врахування, якісного та кількісного виміру в процесі здійснення аналізу фінансової безпеки; пріоритетності поділу у контексті зовнішнього та внутрішнього впливу на фінансовий стан підприємства; можливості передбачення, попередження або мінімізації впливу на фінансовий стан, як критерій забезпечення фінансової стійкості підприємств харчової промисловості;Визначено теоретико-методичні положення аналізу фінансової безпеки через розкриття його завдань та методики здійснення для підприємств харчової промисловості, що охоплює критеріальні характеристики, послідовність здійснення та систему заходів щодо забезпечення фінансової безпеки суб’єктів господарювання та розроблення стратегії фінансової безпеки як складової генеральної стратегії розвитку підприємництва в ринковому просторі.Практичне значення мають пропозиції щодо: методики аналізу фінансової стійкості, ділової активності, загальної оцінки фінансового стану підприємства, діагностики кризових станів та інтегрального аналізу ризику в системі забезпечення фінансової безпеки підприємств харчової промисловості.Основні положення дисертаційної роботи доведені до рівня методичних розробок і практичних рекомендацій, які використовуються у діяльності підприємств харчової промисловості та можуть бути застосовані.Використання теоретичних напрацювань та імплементація прикладних розробок у сфері оптимізації аналізу фінансової безпеки підприємств харчової промисловості сприяє теоретичному розумінню й поглибленню знань із аналізу фінансової безпеки та практичному застосуванні комплексної методики визначення фінансового стану як основного індикатора фінансової безпеки. Використання результатів наукового дослідження дає змогу розробити стратегію і тактику розвитку підприємств харчової промисловості в контексті забезпечення фінансової безпеки, що сприяє конкурентоспроможності в нестабільних умовах господарювання.^UThe object of the study is the process of financial and economic activity of food industry enterprises in the context of financial security analysis.The purpose of the work is to substantiate the theoretical and methodological provisions of the analysis of the financial security of food industry enterprises, to develop methodological and practical recommendations for their improvement.Research methods - theoretical generalization, grouping, comparison of scientific intelligence, bibliographic method, scientific abstraction, induction and deduction, analysis and synthesis, methods of financial analysis - coefficient, vertical, horizontal, absolute and relative differences; methods of grouping and system approach, economic and mathematical methods.A comprehensive model of financial security analysis has been developed with an emphasis on risk assessment, their qualitative and quantitative measurement at food industry enterprises, taking into account the influence of characteristic internal and external factors of their functioning, which involves the implementation of consistent methods of research and forecasting of the financial state of economic entities with the aim of: increasing efficiency of financial and economic activity; minimization of losses from threats and risks; simultaneous consideration of the interests of managers, owners and other groups of stakeholders; as a result - ensuring anti-crisis management at operational and strategic levels.The method of general assessment of the financial condition of food industry enterprises has been improved, which makes it possible to characterize the financial condition and make operational decisions regarding its improvement with the help of simple formalized mathematical procedures and a small number of coefficient indicators. The methods of analysis of financial stability, liquidity and business activity are adapted to the specifics of the industry in order to take into account the influence of internal and external environmental factors, which makes it possible to comprehensively assess the level of financial security of food industry enterprises and, unlike existing practice, contributes to the detailing and systematicity of the analytical process.Adjustment of their weighting factors, analytical interpretation in management activities and use in the development of an anti-crisis management strategy, which contributes to the systematization, consideration, prevention or minimization of the manifestation of risks and threats to the financial security of business entities in the studied branch of the economy.The economic essence and content of the definition of "financial security" is studied, which is defined as a system of quantitative and qualitative parameters of the dynamic financial state of the enterprise, which comprehensively reflect the level of its financial security against identified endogenous and exogenous threats and risks, the ability to predict and warn them and ensure the realization of financial interests , tasks and strategies, as well as own development with sufficient amounts of resource and information potential. Identification of factors, risks, threats to financial security with justification: common and distinctive features; the need for systematic consideration, qualitative and quantitative measurement in the process of financial security analysis;The theoretical and methodological provisions of the analysis of financial security are defined through the disclosure of its tasks and methods of implementation for food industry enterprises.Proposals regarding: methods of financial stability analysis, business activity, general assessment of the company's financial condition, diagnosis of crisis situations and integrated risk analysis in the system of ensuring financial security of food industry enterprises are of practical importance.The main provisions of the dissertation work have been brought to the level of methodological developments and practical recommendations that are used in the activities of food industry enterprises and can be applied.The use of theoretical developments and the implementation of applied developments in the field of optimizing the analysis of financial security of food industry enterprises contributes to the theoretical understanding and deepening of knowledge on the analysis of financial security and the practical application of the complex methodology of determining the financial condition as the main indicator of financial security. Using the results of scientific research makes it possible to develop a strategy and tactics for the development of food industry enterprises in the context of ensuring financial security, which contributes to competitiveness in unstable economic conditions.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського