Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (2)Реферативна база даних (9)Книжкові видання та компакт-диски (15)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=ГОРШУНОВ$<.>+<.>A=ІРИНА$<.>+<.>A=ВІКТОРІВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Горшунов М.С. 
Розробка технології виробництва пресервів та рибних консервів з використанням лактоферментованої сировини: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / М.С. Горшунов ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2007. — 17 с. — укp.

Розроблено технології пресервів і рибних консервів (РК) з використанням лактоферментованої сировини (ЛС). Проведено аналіз хімічного складу овочевої сировини з метою встановлення можливості використання капустяного й огіркового соку, а також подрібнених томатів як субстрату для розвитку молочнокислих бактерій (МБ) L.acidophilus і L.plantarum. Вивчено фізико-хімічні показники лактоферментованих овочевих субстратів (ЛОС) і м'язової тканини риб. На підставі математичного аналізу одержаних даних перевага була віддана субстрату з подрібнених томатів, лактоферментованих МБ. Досліджено технологію пресервів з використанням попередньої мікрохвильової обробки пряно-сольової суміші та ЛОС зі зниженим вмістом солі. Науково обгрунтовано параметри зневоднювання м'язової тканини риб ЛС з L.acidophilus і L.plantarum. Наведено технологію РК у томатному соусі з використанням біотехнологічного способу попереднього кислотного зневоднювання риб у процесі теплового консервування. Встановлено економічну й енергетичну ефективність використання кислотно-ферментативної обробки риб під час виробництва консервів. Визначено параметри сучасного способу стерилізації за принципами термостабілізації для нового виду консервів "Піленгас "Пікантний" у томатному соусі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л964.5 +
Шифр НБУВ: РА353298

Рубрики:

      
2.

Горшунов О.В. 
Теплофізичні властивості модифікованих епоксидних полімерів: Автореф. дис... канд. фіз.-мат. наук: 01.04.14 / О.В. Горшунов ; Одес. нац. ун-т ім. І.І.Мечникова. — О., 2007. — 18 с. — укp.

Вивчено особливості впливу металевого наповнювача і режимів приготування на структуроутворення епоксидного полімеру на основі епоксидного олігомеру ЕД-20 отвердженого поліетиленполіамінами, його теплофізичні, механічні, фізико-хімічні, електричні властивості, стійкість матеріалу до агресивних середовищ, перебіг релаксаційних процесів, зокрема, взаємопов'язаних з відпалюванням. Розроблено модель системи епоксидний полімер - металевий наповнювач, що грунтується на використанні узагальненого параметра структури - питомого вільного об'єму наповнювача та враховує існування у системі адсорбційного й орієнтаційного межового шару. Показано, що складовими процесу склування епоксидних полімерів є склування глобул і склування міжглобулярного простору. На підставі результатів калориметричних і механічних досліджень наповнених композицій установлено, що релаксація об'єму визначається структурою межових шарів навколо частинок наповнювача. Показано, що релаксація об'єму у сітчастих полімерах взаємопов'язана з утворенням у полімерній матриці метастабільних структур.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л719.943 +
Шифр НБУВ: РА348700

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського