1. |
Джоган О.І. Розроблення способів підвищення ефективності процесу дефекації в цукровому виробництві: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / О.І. Джоган ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с. — укp.Уперше встановлено, що термостійкість цукрових розчинів прямо пропорційно залежить від вмісту у них амонійного азоту. Визначено, що деамонізація дефекованого соку сприяє додатковому підвищенню ефективності процесу вапнування та покращує якісні показники та термостійкість очищеного соку. З'ясовано, що підвищення активності вапна водно-вапняної суспензії зумовлює прискорення реакцій розкладання нецукрів під час процесу дефекації. Експериментально визначено, що видалення аміаку під час дефекації частково підвищує швидкість гідролізу аспарагіну та глютаміну. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л840.43 + Шифр НБУВ: РА340792
Рубрики:
|