Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (21)Книжкові видання та компакт-диски (14)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Заїнчковський А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Хрип'юк В. І. 
Державне регулювання як інструмент підвищення ефективності харчової промисловості України / В. І. Хрип'юк. — Б.м., 2021 — укp.

Об'єктом дослідження є процеси державного регулювання харчової промисловості України. Предметом дослідження є наукові, теоретико-методичні та практичні аспекти державного регулювання харчової промисловості України як інструменту підвищення ефективності її функціонування. Застосовуються методи емпіричного та теоретичного аналізів, а саме: порівняльний аналіз; логіко-семантичний; логічного моделювання та конструювання; історичний метод; статистико-економічний; статистичного аналізу; спостереження та теоретичного узагальнення.удосконалено: – визначення дефініції «Державне регулювання харчової промисловості», яка, на відміну від інших, об'єднує ці поняття та пропонується розглядати як комплекс заходів, що складається із державних регуляторів економічного, адміністративного та соціального характеру, за допомогою яких державні органи здійснюють вплив на розвиток харчової промисловості з метою забезпечення її ефективної діяльності забезпечуючи при цьому продовольчу безпеку країни; – механізм державного регулювання харчової промисловості сформований на основі конкретизованих цілей, функцій, форм, принципів, методів та інструментів державного регулювання, за допомогою яких держава здійснює вплив на об'єкти харчової промисловості з метою отримання певного соціально-економічного ефекту. Застосування такого механізму державного регулювання харчової промисловості в сукупності із ринковим саморегулюванням забезпечить ефективне її функціонування;– методичний підхід оцінювання державного регулювання харчової промисловості, який включає систему кількісних та якісних показників, згрупованих відповідно до критеріїв оцінки, таких як адміністративно-політичні, економічні, соціальні та інвестиційно-інноваційні критерії, а також формує узагальнений інтегрований показник;Набули подальшого розвитку:– концептуальні підходи необхідності використання номенклатурно-продуктового підходу в державній статистичній звітності розвитку харчової промисловості України, який упускає галузевий розріз, що дозволить визначити розвиток окремих галузей харчової промисловості через кількісно-якісні показники поступів у відповідній номенклатурно-продуктовій композиції та забезпечить зменшення ризику викривлення реальних оцінок трансформаційних зрушень в галузі та її підгалузях.– методичні підходи до системного аналізу розвитку харчової промисловості з використанням SWOT-аналізу, що на відміну від інших ґрунтуються на дослідженні сучасного стану розвитку харчової промисловості, визначенні основних її проблем та перешкод, а також можливостей та переваг, що дозволить сформувати напрямки вдосконалення її державного регулювання;– наукове обґрунтування напрямів вдосконалення державного регулювання, що, на відміну від існуючих, спрямовані на підтримку виробництва продукції харчової промисловості з більш глибоким технологічним процесом виробництва та інноваційної продукції, що сприятиме зростанню обсягів виробництва та експорту продукції з високою доданою вартістю.Сфера використання: харчова промисловість.^UThe object of research is the processes of state regulation of the food industry of Ukraine.The subject of the research is scientific, theoretical-methodical and practical aspects of state regulation of the food industry of Ukraine as a tool to increase the efficiency of its functioning.Methods of empirical and theoretical analyzes are used, namely: comparative analysis; logical and semantic; logical modeling and design; historical method; statistical and economic; statistical analysis; observation and theoretical generalization.Improved:- definition of the definition of "State regulation of the food industry", which, unlike others, combines these concepts and is proposed to be considered as a set of measures consisting of state regulators of economic, administrative and social nature, through which public authorities influence development food industry in order to ensure its effective operation while ensuring food security of the country;- the mechanism of state regulation of the food industry is formed on the basis of specific goals, functions, forms, principles, methods and tools of state regulation, through which the state exerts influence on the food industry in order to obtain a certain socio-economic effect. The application of such a mechanism of state regulation of the food industry in combination with market self-regulation will ensure its effective functioning;- methodical approach to evaluation of state regulation of the food industry, which includes a system of quantitative and qualitative indicators grouped according to evaluation criteria, such as administrative-political, economic, social and investment-innovation criteria, as well as forms a generalized integrated indicator;Have been further developed:- conceptual approaches to the need to use the nomenclature-product approach in the state statistical reporting of the food industry of Ukraine, which omits the sectoral breakdown, which will determine the development of individual branches of the food industry through quantitative and qualitative indicators of progress in the relevant nomenclature-product composition transformational shifts in the industry and its subsectors.- methodical approaches to the system analysis of food industry development using SWOT-analysis, which, unlike others, are based on the study of the current state of food industry development, identification of its main problems and obstacles, as well as opportunities and advantages;- scientific substantiation of directions of improvement of state regulation, which, in contrast to the existing ones, are aimed at supporting the production of food industry products with a deeper technological process of production and innovative products, which will increase production and exports of high value-added products.Scope: food industry.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського