![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=КАЙНАШ$<.>+<.>A=АЛЛА$<.>+<.>A=ПЕТРОВН$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | | | |
1. |
Аллагі Аніс Особливості неонатальної адаптації та оптимізація виходжування передчасно народжених дітей шляхом збагачення раціону харчування їх матерів препаратами йоду: автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.01.10 / Аллагі Аніс ; Харк. мед. акад. післядиплом. освіти. — Х., 2010. — 19 с. — укp.Вивчено особливості адаптації у неонатальному періоді передчасно народжених дітей з малою масою. Запропоновано оптимізацію виходжування дітей цієї групи шляхом збагачення раціону матерів-годувальниць в період лактації препаратами йоду. Показано, що у таких матерів в два рази частіше зустрічається патологія щитоподібної залози за даними УЗД. Виявлено у пуповинній крові їх дітей значно знижений рівень гормонів щитоподібної залози, що за умов дефіциту йодного забезпечення матері може негативно впливати на адаптацію новонародженого. Доведено, що збагачення раціону харчування матерів-годувальниць, що народили передчасно маловагових дітей, йодовмістними препаратами значно покращує лактацію, достовірно підвищуючи добову кількість молока та тривалість годування грудьми дитини на першому році життя. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Р732.4 + Р714.8 Шифр НБУВ: РА373803 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|
| | | | |
2. |
Кайнаш А.П. Технологія м'ясних продуктів з овочевими добавками: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / А.П. Кайнаш ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2008. — 17 с. — укp.Установлено перспективність використання овочевої сировини за умов виробництва комбінованих м'ясних виробів. Досліджено структуру та мікроструктуру комбінованих систем, а також фактори, що впливають на їх структуроутворення. Розроблено технологію варених і ліверних ковбас з овочами. Рецептури ковбас розроблено з використанням методу математичного моделювання за основними показниками харчової та біологічної цінності. Запропоновано відповідну нормативно-технічну документацію. Досліджено мікробіологічні та фізико-хімічні показники варених і ліверних ковбас з овочами. На підставі результатів цього дослідження обгрунтовано строки зберігання. Визначено, що у разі збереження якісних показників нових виробів у порівнянні з традиційними підвищується біологічна цінність, знижується енергетична цінність і собівартість. Розроблені технології апробовано та впроваджено на підприємствах м. Лебедин на Сумщині й Одеси. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л927-3 + Шифр НБУВ: РА356795
Рубрики:
|
|
|