Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>A=МАРСОН$<.>+<.>A=ПАСКАЛ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
|
| | | | |
1. |
Паскаленко В.Є. Заможне селянство в сільськогосподарській кооперації України (1921 - 1929 рр.): соціально-економічний аспект: Автореф. дис... канд. іст. наук: 07.00.01 / В.Є. Паскаленко ; Черкас. нац. ун-т ім. Б.Хмельницького. — Черкаси, 2006. — 20 с. — укp.Вивчено роль заможного селянства України у розбудові та господарсько-економічній діяльності сільськогоподарської кооперації 1921 - 1929 рр. Вивчено економічну політику більшовиків стосовно заможного селянства УССР, динаміку його членства у складі сільськогоподарської кооперації. Систематизовано й узагальнено характерні особливості участі даного селянства в універсальних, спеціалізованих, кредитних товариствах зазначеної кооперації. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4УКР)613-21 + Шифр НБУВ: РА341946
Рубрики:
Географічні рубрики:
|
| | | | |
2. |
Паскаль О.В. Педагогічне коригування вимовних навичок російського мовлення учнів перших класів: Автореф. дис... канд. пед. наук: 13.00.02 / О.В. Паскаль ; Південноукраїнський держ. педагогічний ун-т ім. К.Д.Ушинського. — О., 1998. — 16 с. — укp. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Ш141.2-911.31
|
| | | | |
3. |
Паскалова М. І. Самоорганізація системи "соціум-індивід" у світлі нового мислення: автореф. дис. ... канд. філософ. наук : 09.00.03 / М. І. Паскалова ; ДЗ "Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К.Д. Ушинського". — О., 2011. — 20 с. — укp.На основі звернення до індивіда як частинки-подоби цілого в системі соціум - індивід наведено механізм самоорганізації соціальної системи як взаємодію цілого з його елементами, коли ціле здатне передавати активно-діяльні властивості, застосовувані його елементами (індивідами) у миследіяльній активності. Доведено, що результати цієї життєдіяльної активності викликають, у свою чергу, зміни в організації цілого, і така взаємодія триває циклічно як нове перетворення елементів, здатних до подальшої динамічної активності. Висвітлено розуміння соціальної реальності, яке у контексті системно-синергетичної моделі постає як таке, що встановлюється, і виявляє свою здатність до самопородження й самоподоби. Уточнено уявлення про комплексне функціонування складних систем, найважливішою характеристикою яких виступає їх цілісність. Обгрунтовано можливість експоляції знання з природничих наук на гуманітарні. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Ю6*131 + Ю6*134 + Т010.31 Шифр НБУВ: РА383040 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|
| | | | |
4. |
Паскал Ю. Г. Удосконалення технології швидкозаморожених десертів: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.13 / Ю. Г. Паскал ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2010. — 19 с. — укp.Наведено результати експериментальних досліджень властивостей дисперсій крохмалів і показано, що забезпечення стабільної консистенції десертів за умов фазових переходів, з метою удержання води гідроколоїдами після розморожування, можливе шляхом застосування обгрунтованого та підібраного розчинника, або покращання загальної комплексності системи, що складається з композиційної суміші крохмалів. Показано, що стабільну до фазових переходів дисперсію одержують у разі заварюванні суміші крохмалів (картопляного та тапіокового за співвідношення компонентів 2 : 1) у молочній сироватці за температури процесу 70 +/- 2 °С або у разі використання як розчинника горіхового екстракту з гідромодулем у діапазоні 1:80 - 1:120. Обгрунтовано вибір режимів і параметрів низькотемпературної обробки фруктово-ягідних десертів і наведено номограми для розрахунку тривалості процесу заморожування продукту. На підставі узагальнення експериментальних досліджень удосконалено технологічну схему виробництва швидкозаморожених десертів стабілізованої якості. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л812.9 + Л813.7 Шифр НБУВ: РА376647 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|
|
|