2. |
Михайлицька О.Р. Удосконалення технології сирів голландської групи при застосуванні мікроелементів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / О.Р. Михайлицька ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2005. — 18 с. — укp.Науково обгрунтовано доцільність застосування мікроелементів у технології сирів голландської групи. Вивчено вплив сполук мікроелементів феруму, кобальту, купруму, хрому та цинку на фізіолого-біохімічні, мікробіологічні та технологічні властивості молочнокислих бактерій у складі заквасок для сирів і на проходження мікробіологічних і ферментативних процесів у сирах. Експериментально встановлено оптимальні дози окремих мікроелементів для активізації мікрофлори бактеріальних композицій. На підставі одержаних результатів розроблено мінеральну домішку. Доведено, що у разі використання мікроелементної домішки у технології виготовлення сирів голландської групи підвищується їх якість та прискорюється визрівання. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л958.22 + Шифр НБУВ: РА341323
Рубрики:
|