Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)Книжкові видання та компакт-диски (1)
Пошуковий запит: (<.>A=Мінералова В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Мінералова В. О. 
Агроекологічне обґрунтування вирощування малини за умов органічного виробництва у Правобережному Лісостепу України / В. О. Мінералова. — Б.м., 2021 — укp.

Дисертаційну роботу присвячено агроекологічному обґрунтуванню вирощування малини за органічного виробництва у Правобережному Лісостепу України, що ґрунтується на застосуванні комплексного органо-мінерального добрива Вітері з ефірними оліями базиліка і фенхеля під час вирощування різних сортів малини для зниження фітопатогенного фону та підвищення якості урожаю плодів.Розв'язано актуальну проблему вирощування малини за умов органічного виробництва у Правобережному Лісостепу України та доведено ефективність позакореневої обробки рослин композиціями комплексного органо-мінерального добрива Вітері з ефірними оліями базиліка і фенхеля для зменшення щільності фітопатогенного мікобіому та підвищення якості плодів, залежно від сорту малини, та фази розвитку рослин.Доведено, що за обробки комплексним органо-мінеральним добривом Вітері з ефірними оліями базиліка і фенхеля, інтенсивність поглинання поживних речовин з ґрунту рослинами малини залежить від фізіолого – біохімічних властивостей сорту та фази розвитку рослин; контролюється щільність та видовий склад мікобіому у ризосфері та на вегетативних органах рослин малини, що сприяє підвищенню якості плодів та біобезпеки вирощування малини за органічного виробництва; відмічено конкурентну здатність ізолятів фітопатогенних мікроміцетів (Aspergillus niger, Aspergillus oryzae та Alternaria alternata) у мікобіомі ґрунту та на вегетативних органах рослин малини, залежно від сорту – живителя та фази розвитку рослин; підвищується вміст вітаміну С у плодах малини сортів Джоан Джей і Хімбо-Топ, залежно від сорту малини; стимулюється формування фенольних сполук у плодах малини, що покращує якість та біобезпечність урожаю плодів в умовах органічного виробництва.^UThe dissertation is devoted to agroecological grounding of raspberry cultivation with organic production in the Right Bank Forest-Steppe of Ukraine, which is based on the use of complex organo-mineral fertilizer Viteri with Basil and Fennel essential oils during cultivation of different raspberry varieties to reduce phytopathogenic background and improve quality.The actual problem of growing raspberry plants under organic production in the Right-Bank Forest-Steppe of Ukraine is solved and the efficiency of foliar treatment of plants with compositions of complex organo-mineral fertilizer Viteri with Basil and Fennel essential oils to reduce phytopathogenic mycobiome density and fruit quality, depending on raspberry plant variety phases of plant development.It is proved that when treated with complex organo-mineral fertilizer Viteri with Basil and Fennel essential oils, the intensity of absorption of nutrients from the soil by raspberry plants depends on the physiological - biochemical properties of the variety and the phase of plant development; the density and species composition of mycobiome in the rhizosphere and on the vegetative organs of raspberry plants are controlled, which improves the quality of fruits and biosafety of growing raspberries in organic production; the competitiveness of isolates of phytopathogenic micromycetes (Aspergillus niger, Aspergillus oryzae and Alternaria alternata) in soil mycobiome and on vegetative organs of raspberry plants, depending on the host variety and phase of plant development; increases the content of vitamin C in the fruits of raspberries Joan J and Himbo-Top, depending on the variety of raspberry plants; stimulates the formation of phenolic compounds in raspberries, which improves the quality and biosafety of fruit harvest in organic production.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського