Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (36)Книжкові видання та компакт-диски (18)
Пошуковий запит: (<.>A=ОСОКІНА$<.>+<.>A=НІНА$<.>+<.>A=ПАВЛІВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Осокіна Ю.С. 
Відповідальність соціального суб'єкта: філософський аналіз: Автореф. дис... канд. філософ. наук: 09.00.03 / Ю.С. Осокіна ; Київ. нац. ун-т ім. Т.Шевченка. — К., 2007. — 17 с. — укp.

З'ясовано, що відповідальність соціального об'єкта є складним багатовимірним соціально-історичним феноменом, автентичне осмислення якого потребує використання різних пізнавальних підходів, а саме: діяльнісного, феноменологічного, формаційного, цивілізаційного. Обгрунтовано засадничу роль соціально-філософського підходу, з використанням якого розкрито полісемантичність поняття відповідальності соціального суб'єкта. Визначено його найважливіші значення та сутнісні характеристики, а також особливості структури та форм вияву зазначеної відповідальності. Значну увагу приділено його моральній, юридичній, політичній та екологічній формам. Розкрито суть поняття соціального суб'єкта відповідальноті та висвітлено трансформації зазначеного суб'єкта за умов глобалізації на базі комунікативного та комунітаристського підходів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Ю6*18:C5*4 + Ю704.5 + С5*5*687.7 +
Шифр НБУВ: РА349520

Рубрики:

      
2.

Осокіна О.І. 
Медико-психологічна характеристика невротичних розладів у музично-педагогічних працівників: автореф. дис... канд. мед. наук: 19.00.04 / О.І. Осокіна ; Харк. мед. акад. післядиплом. освіти. — Х., 2008. — 20 с. — укp.

Наведено результати комплексного обстеження 152-х музично-педагогічних працівників з невротичними розладами, у межах якого виконано клініко-психопатологічні, клініко-анамнестичні, психодіагностичні та психогігієнічні дослідження. З використанням клініко-динамічного підходу виявлено практичну значимість розмежування невротичних розладів на два етапи: субклінічних проявів і клінічно виражених форм. Вивчено клініко-психопатологічні особливості невротичних розладів, розкрито роль виробничих і соціально-побутових психотравмуючих факторів на їх розвиток. Типологізовано особливості особистості музично-педагогічних працівників з невротичними розладами, розкрито роль емоційного вигоряння і низького рівня самоактуалізації у формуванні даної патології. Виділено два варіанта "сценічного дискомфорту": синдром афективних порушень і реакцію сценічної тривоги, встановлено їх діагностичні критерії, описано клінічну структуру, визначено клініко-динамічні та психологічні особливості. Науково обгрунтовано критерії діагностики та розроблено диференційовану систему профілактики та психотерапевтичної корекції невротичних розладів у музикантів-педагогів, зроблено її апробацію та доведено ефективність.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р645.093.3-5 + Ю948.43-99-05 + Щ31 р:Ю9 +
Шифр НБУВ: РА358156

Рубрики:

      
3.

Осокіна Н.М. 
Формування якості плодів чорної смородини та її збереження в продуктах консервування: автореф. дис... д-ра с.-г. наук: 06.01.15 / Н.М. Осокіна ; Уман. держ. аграр. ун-т. — Умань, 2007. — 40 с. — укp.

Досліджено проблему формування якості плодів чорної смородини та її збереження шляхом консервування заморожуванням, переробкою на соки, компоти, концентровані продукти. Науково обгрунтовано вплив агрокліматичних показників на тривалість періоду вегетації рослин чорної сморнодини, харчову та біологічну цінність плодів. Оптимізовано умови зберігання заморожених плодів, досліджено природу їх високої вологоутримувальної здатності. Показано переваги швидкозаморожених плодів. Удосконалено способи попередньої обробки плодів з метою підвищення соковіддачі та встановлено їх вплив на якість соку. Показано вплив терміну, способу збирання плодів, їх короткострокового зберігання на товарний стан та якісні показники сировини й консервів. Досліджено збереженість біологічно активних речовин і колір продуктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914 + Л961.92/99 +
Шифр НБУВ: РА335190

Рубрики:

      
4.

Лещенко І. А. 
Розроблення технології виробництва круп‟яних продуктів із зерна пшениці полби / І. А. Лещенко. — Б.м., 2021 — укp.

Дисертацію присвячено розробленню та оптимізації окремих складових технології виробництва круп‟яних продуктів із зерна пшениці полби. Метою досліджень було комплексне оцінювання технологічних властивостей зерна пшениці полби для розроблення технології виробництва круп‟яних продуктів. Наукова новизна одержаних результатів полягає в комплексному оцінюванні технологічних властивостей зерна пшениці полби для розроблення технології виробництва круп‟яних продуктів. Розроблено технологію «Спосіб виробництва крупи плющеної із зерна пшениці полби після дії НВЧ-випромінювання» та вдосконалено методику визначення придатності зерна пшениці полби для круп‟яних продуктів – «Спосіб кулінарного оцінювання круп'яних продуктів із зерна пшениці, тритикале та ячменю» .^UThe dissertation is devoted to the development and optimization of certain technology components of emmer grain cereals production. The aim of research was to evaluate comprehensively the technological properties of emmer grain to develop a technology for cereals production. The scientific novelty of the obtained results is a comprehensive estimation of the technological properties of emmer grain to develop a technology for cereals production. «Method of emmer grain flattened cereals production after the action of microwave EMF» technology was developed. "Method of culinary evaluation of cereals from wheat, triticale and barley grain" method of determining the suitability of spelled wheat grain for cereals was improved.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського