Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (24)Книжкові видання та компакт-диски (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Цап М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Цап М.М. 
Жирнокислотний склад ліпідів печінки та скелетних м'язів коропів при додаванні до раціону продуктів олійного виробництва: автореф. дис... канд. с.-г. наук: 03.00.04 / М.М. Цап ; Ін-т біології тварин УААН. — Л., 2009. — 16 с. — укp.

Установлено, що після збагачення стандартного гранульованого комбікорму соняшниковою олією та фузом (5 % його маси) загальний вміст жирних кислот (ЖК) у ньому зростає в 2,4 і 2,1 раза, а кількість лінолевої кислоти - у 2,6 і 2,4 раза. У разі додавання до комбікорму ріпакової олії та фузу у зазначеній кількості загальний вміст ЖК у ньому збільшується у 2,3 і 2,2 раза, а кількість лінолевої та ліноленової кислот - відповідно у 1,6 - 1,3 і 7 - 4 рази. Загальний вміст ЖК у хімусі товстого кишечнику (ТК) дворічок коропа, яким згодовували комбікорм, збагачений соняшниковою і ріпаковою оліями та їх фузами, був менший у 1,4 - 1,6 раза, ніж у хімусі ТК коропів контрольної групи. За умов згодовування дворічкам коропа у заключний період вирощування стандартного комбікорму, збагаченого соняшниковою та ріпаковою оліями та їх фузами, загальний вміст ЖК у складі ліпідів і неетерифікованих ЖК у печінці суттєво не змінювався або був менший, ніж у печінці дворічок коропа контрольної групи, яким згодовували комбікорм без жирових домішок. У скелетних м'язах дворічок коропа, яким згодовували комбікорм, збагачений даними речовинами, загальний вміст ЖК у складі ліпідів і неетерифікованих ЖК був у 1,4 - 1,6 раза більший, ніж у скелетних м'язах коропів контрольної групи. У разі згодовування коропам соняшникової олії та фузу вміст поліненасичених ЖК у складі ліпідів скелетних м'язів зростав головним чином внаслідок збільшення кількості лінолевої, арахідонової та докозаекгсаєнової кислот, а за умов згодовування ріпакової олії та фузу - за рахунок збільшення кількості ліноленової, ейкозапентаєнової, докозапентаєнової та докозагексаєнової кислот.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П729.11-451.2 + П729.11-273.9 +
Шифр НБУВ: РА364545

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського