Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Реферативна база даних (5)Книжкові видання та компакт-диски (6)Журнали та продовжувані видання (1)
Пошуковий запит: (<.>A=ЧОНІ$<.>+<.>A=СВІТЛАНА$<.>+<.>A=ВАСИЛІВНА$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Чоні С.В. 
Аскохітоз насіннєвої люцерни і комплекс заходів з обмеження його розвитку та шкодочинності у Східному Лісостепу України: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.11 / С.В. Чоні ; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. — Х., 2007. — 19 с. — укp.

Встановлено ступінь поширеності та розвитку аскохітозу на посівах люцерни. Запропоновано шляхи обмеження розвитку та зниження шкодочинності хвороби у Східному Лісостепу України. Вивчено біологічні особливості збудника Ascochyta imperfecta Peck. Визначено вплив гідротермічних факторів на розвиток хвороби, розроблено моделі короткострокового та довгострокового прогнозів її поширеності та розвитку. Доведено залежність поширеності та розвитку хвороби від температурного фактора. Визначено ступінь хворобостійкості окремих сортів люцерни до аскохітозу. Показано роль агротехнічних і хімічних заходів в обмеженні поширеності та розвитку хвороби. Показано ефективність використання широкорядного способу сівби зі знищенням рослинних решток, що суттєво впливає на зменшення шкодочинності хвороби. Розроблено систему захисту люцерни від аскохітозу.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П478.139 аскохітоз + П491.232 +
Шифр НБУВ: РА349884

Рубрики:

      
2.

Чоні І.В. 
Технологія соусів емульсійного типу з використанням борошна вівсяної та перлової круп: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / І.В. Чоні ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2007. — 18 с. — укp.

Розроблено нові технології приготування соусів емульсійного типу з використанням борошна вівсяної та перлової круп. Досліджено основні фізико-хімічні, функціонально-технологічні, органолептичні показники бороша вівсяної та перлової круп як складових соусів емульсійного типу. Запропоновано критерії оцінки стабільності соусів на підставі визначення їх агрегативної та кінетичної стійкості. Встановлено закономірності зміни складу та властивостей полісахаридів круп за різних температур екстракції. Виявлено емульгуючу здатність та стабільність емульсій. Вивчено харчову та біологічну цінність соусів емульсійного типу, виготовлених за новою технологією, проведено їх медико-біологічні дослідження, визначено оптимальні умови та терміни зберігання, розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію. Здійснено промислову апробацію нових технологій виробництва соусів емульсійного типу з використанням борошна вівсяної та перлової круп на підприємствах харчування, розраховано економічний ефект від впровадження запропонованих інновацій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.3 +
Шифр НБУВ: РА353270

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського