1. |
Шестопал Г.С. Господарсько-біологічні особливості і селекційна цінність сортів чорної смородини і порічки в умовах Західного Лісостепу України: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.07 / Г.С. Шестопал ; Нац. аграр. ун-т. — К., 1998. — 18 с. — укp.Викладені результати досліджень по вивченню господарсько-біологічних ознак чорної смородини і порічки в умовах Західного Лісостепу України. Виділені найбільш швидкоплідні, високопродуктивні сорти різних строків достигання з високим рівнем стійкості проти грибкових хвороб, весняних приморозків, придатних до заморожування ягід та зберігання в свіжому вигляді в холодильниках. Виділені сорти чорної смородини і порічки придатні для інтенсивних технологій. З урахуванням строку дозрівання ягід виділених сортів створено сортовий конвеєр, що дає можливість значно подовжити роботу комбайна і підвищити ефективність його використання на протязі ягодозбирального сезону. Виділені найбільш придатні сорти для використання ефірних масел у чорної смородини та визначена висока вітамінна цінність листків порічок. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: П258.4-366(2УКР-4ЛЬВ),022
Рубрики:
|