1. |
Шкуро В. В. Гігієнічна оцінка особливостей харчування молодших школярів у загальноосвітніх навчальних закладах різного типу: автореф. дис. ... канд. мед. наук : 14.02.01 / В. В. Шкуро ; Ін-т гігієни та мед. екології ім. О.М.Марзєєва НАМН України. — К., 2010. — 20 с. — укp.Розглянуто гігієнічне оцінювання харчового статусу дітей молодшого шкільного віку з загальноосвітніх навчальних закладів (ЗОНЗ) різного типу на підставі вивчення показників фактичного харчування, визначення ознак харчової неадекватності та впливу її на здоров'я школярів. Встановлено причини, які призводять до таких порушень з метою їх усунення. Визначено, що харчування молодших школярів з різних ЗОНЗ Києва носить незбалансований характер, обумовлений особливостями організованого харчування у закладах, домашнього харчування та суттєвими недоліками в знаннях про раціональне харчування серед батьків, працівників ЗОНЗ і самих дітей. В ЗОШ незбалансованість і недостатність харчування найбільш виражені. Висвітлено, що енерговитрати молодших школярів розбалансовані з енергоцінністю харчових раціонів за рахунок наднизької рухової активності більшості дітей. Режим дня не відповідає гігієнічним вимогам. Виявлено, що серед нозологічних форм переважають захворювання, які пов'язані з мікро- та макронутрієнтною недостатністю та недоліками в організації харчування, внутрішньошкільного середовища, режима дня. Зазначено, що останні фактори мають вплив на фізичний розвиток дітей та стан їх здоров'я. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Р128.94-37 Шифр НБУВ: РА378022 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|