1. |
Рівіс Й.Ф. Вплив кормових факторів на обмін лінолевої кислоти в організмі тварин: Автореф. дис... д-ра с.-г. наук: 03.00.04 / Й.Ф. Рівіс ; УААН. Ін-т біології тварин. — Л., 2002. — 28 с. — укp.Розроблено нові методи визначення вмісту окремих форм високомолекулярних жирних кислот у біологічному матеріалі. Досліджено вміст окремих форм цис-лінолевої кислоти, яка надходить до організму тварин і птиці з кормом і виділяється з нього з молоком, яйцями та каловими масами, залежно від виду кормів і технології їх заготівлі та впливу наявності у раціоні різних жирів і жирних кислот та деяких гормонів. Встановлено зв'язок між вмістом цис-лінолевої кислоти в раціоні та її кількістю в окремих фракціях ліпідів плазми крові та молока, в раціоні телиць і бичків та її вмістом у ліпідах плазми крові, печінці, стінці рубця, скелетних м'язах, у раціоні гусей та її кількістю в ліпідах їх тканин. Виявлено зв'язок між вмістом цис-лінолевої кислоти в раціоні корів, їх молочною продуктивністю та відтворювальною здатністю. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*725.323.19 Шифр НБУВ: РА318942 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|