Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Віртуальна довідка (1)Наукова електронна бібліотека (21)Реферативна база даних (713)Книжкові видання та компакт-диски (172)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>K=СВЧ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Тарлев В.П. 
Науково-технічні основи сушіння кісточкових фруктів струмами високої і надвисокої частоти: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / В.П. Тарлев ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2007. — 46 с. — укp.

Здійснено науковий і практичний аналіз й удосконалено сушіння кісточкових фруктів з застосуванням токів високої та надвисокої частоти. Визначено кінетику процесу сушіння кісточкових фруктів з застосуванням струмів високої (СВЧ) та надвисокої частоти (СНЧ) для абрикосів і вишні. Розроблено математичні моделі для оптимізації процесу сушіння абрикосів і вишні з застосуванням СВЧ і СНЧ. Визначено, що застосування комбінованого енергопідведення - конвекція + СВЧ і СНЧ - дозволяє значною мірою інтенсифікувати сушіння. Виявлено основні технологічні режими, розроблено технологічні схеми ліній сушіння даних фруктів з застосуванням СВЧ і СНЧ. Наведено методику оптимізації якісних показників висушених фруктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.202 +
Шифр НБУВ: РА349210

Рубрики:

      
2.

Виноградов В.О. 
Науково-технічні основи технології виробництва сусла і виноматерілів: автореф. дис... д-ра тех. наук: 05.18.05 / В.О. Виноградов ; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2009. — 43 с. — укp.

Розроблено теоретичні та науково-технічні основи переробки винограду, освітлення виноградного сусла, обробки виноматеріалів холодом і створення вітчизняного обладнання для їх реалізації. Запропоновано наукову концепцію вдосконалення та розробки нових технологій і обладнання, яка базується на врахуванні фізико-хімічних показників якості сусла та виноматеріалів, що корелюють з механічним впливом на виноградну перероблену сировину. На підставі вивчення зміни даних показників залежно від використання різних технологічних прийомів на сучасному обладнанні визначено значущі показники якості сусла та виноматеріалів (масову частку зависів, масових концентрацій фенольних речовин та їх полімерних форм, калію та винної кислоти). Одержано нові дані та закономірності зміни різних показників якості залежно від інтенсивності механічного впливу. Встановлено, що ступінь механічного впливу на виноград, що переробляється, та якість виноградного сусла та виноматеріалів залежать від технологічної схеми переробки. Досліджено й уперше з'ясовано значення кутів ковзання та коефіцієнтів тертя грон винограду по вібрувальних поверхнях, виготовлених з різних листових сталей, що виключає зависання грон винограду та стволоутворення на стінках бункера. Проведено дослідження стосовно вдосконалення шнекового пресового обладанння безперервної дії - обладнання, яке найбільш інтенсивно перетирає виноградну сировину, що погіршує якість одержуваного сусла. Встановлено параметри зниження ступеня механічного впливу у бункерній зоні преса за рахунок зменшення зворотного потоку м'язги уздовж шнекового каналу та заміни перфорованих ділянок циліндра в зонах віділення сусла з максимальною часткою зависів на неперфоровані. Розроблено й апробовано пристрої для руйнування вичавок після преса, використання яких дозволяє знизити витрати ручної праці й уникнути ймовірності перезапресування камери тиску, що призводить до зниження якості сусла. Проведено дослідження щодо використання фізичних методів обробки виноградної м'язги (СВЧ-нагрівання, низькочастотної вібрації, допоміжних матеріалів), що дозволяють інтенсифікувати процес сусловиділення та покращити якісні показники одержуваного сусла. Вивчено дисперсійний і морфологічний склад зависів виноградного сусла за різних способів переробки винограду. Встановлено, що цей показник є значущим і характеризує ступінь механічного впливу. Досліджено вплив різних факторів на технологічний процес видалення грубих зависів попереднім фільтруванням на сітчастих фільтрах і вперше визначено основні закономірності, які наведено у критеріальній формі. Для інтенсифікації процесу попереднього фільтрування серез сітчасті перегородки досліджено вплив на них вібрації та встановлено фактори, які дозволяють значно збільшити швидкість фільтрування за незначного зниження ступеня очистки сусла. Досліджено процес освітлення виноградного сусла. Показано можливість використання методу флотаційного освітлення сусла, альтернативного відстоюванню, що дозволяє збільшити вихід його освітленої частини за високої якості. Встановлено закономірності зміни основних параметрів ежекторної флотації зависів виноградного сусла від різних факторів. Розроблено методику розрахунку флотаційного резервуара. Проведено дослідження з метою вдосконалення технології стабілізації виноматеріалів холодом до кристалічних помутнінь. Розроблено та впроваджено у виробництво нові установки для прискореної обробки вин безперевної та періодичної дії, а також теплообмінні апарати з екологічно чистим холодагентом. Наведено дані апробації результатів проведених досліджень і випробувань нового технологічного обладнання, а саме: шнекових стікачів і пресів, сітчастого фільтра, потокових ліній переробки винограду та технологій попередньої очистки сусла від грубих зависів і флотаційного освітлення на підприємствах галузі й економічні ефекти від їх провадження та визначено соціально-практичну значущість результатів проведених досліджень.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874 +
Шифр НБУВ: РА366349

Рубрики:

      
3.

Гончаренко О. О. 
Розробка технології і обгрунтування параметрів відновлення шліцьових валів сільськогосподарських машин: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.05.11 / О. О. Гончаренко ; Харк. нац. техн. ун-т с. г. ім. П. Василенка. — Х., 2010. — 20 с. — укp.

Проведено порівняльний розрахунок температурних полів і напружень за різних технологій відновлення шліцьових валів, яким підтверджено перевагу методу нанесення покриттів по гвинтовій лінії з подальшим зміцненням СВЧ. Наведено діаграму взаємозв'язку чинників. Проведено оцінювання надійності відновлених шліцьових валів згідно розробленої технології методом скінченних елементів, яка враховує зміни властивостей за умов експлуатації. Шляхом моделювання встановлено основні чинники, які впливають на технологічний стан вала.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П072.2-3 + П072.2-983
Шифр НБУВ: РА375908 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського