Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (137)Книжкові видання та компакт-диски (462)Журнали та продовжувані видання (9)
Пошуковий запит: (<.>M=Львівський торговельно-економічний університет<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Ланиця І. Ф. 
Удосконалення товарознавчих властивостей посічених м'ясних напівфабрикатів з використанням продуктів переробки зерна амаранту / І. Ф. Ланиця. — Б.м., 2021 — укp.

Дисертацію присвячено актуальному питанню підвищення біологічної цінності та забезпечення якості посічених напівфабрикатів із використанням продуктів переробки зерна амаранту, а також досягненню певного економічного ефекту від впровадження нових виробів у виробництво. В дисертаційній роботі науково обґрунтовано необхідність пошуку і використання регіональних джерел білкової сировини для покращення товарознавчих властивостей та розширення асортименту посічених м'ясних напівфабрикатів. Експериментально доведено доцільність використання продуктів переробки зерна амаранту (борошна і шроту) як замінника частини м'ясної сировини при виробництві посічених напівфабрикатів. Встановлено, що борошно і шрот амаранту за харчовою цінністю не поступається м'ясній сировині, зокрема за вмістом білка, та мають високий вміст вітамінів (біотину і фолієвої кислоти), мінеральних речовин, зокрема калію, кальцію і магнію. Проведено комплексну товарознавчу оцінку якості посічених м'ясних напівфабрикатів із продуктами переробки зерна амаранту. Доведено, що введення у рецептуру посічених напівфабрикатів борошна і шроту амаранту позитивно впливає на їх біологічну і харчову цінність, підвищує вміст харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів, покращує органолептичні властивості. Здійснено комплексне медико-біологічне дослідження посічених напівфабрикатів на лабораторних тваринах. Доведено відсутність у досліджуваних виробах речовин, що здатні накопичуватися й акумулюватися у внутрішніх органах лабораторних тварин, а їх споживання позитивно впливає на фізіологічний стан щурів. Продемонстровано низьку обізнаність споживачів щодо переваг використання продуктів переробки амаранту в продуктах харчування, зокрема у м'ясних виробах. Запропоновано промоційні заходи для спростування негативного сприйняття споживачами харчових добавок і визначено стратегії для забезпечення зміцнення конкурентних позицій досліджуваних виробів. Розробленням та впровадженням у виробництво посічених м'ясних напівфабрикатів із продуктами переробки зерна амаранту досягнуто відповідного соціального та економічного ефекту.^UThe dissertation is devoted to the topical issue of increasing the biological value and quality assurance of cut semi-finished products using amaranth grain processing products, as well as to achieve a certain economic effect from the introduction of new products into production. In the dissertation work the necessity of search and use of regional sources of protein raw materials for the improvement of commodity properties and expansion of the range of the cut meat semi-finished products is scientifically substantiated. The expediency of using amaranth grain processing products (flour and meal) as a substitute for some raw meat in the production of cut semi-finished products has been experimentally proved. It has been established that amaranth flour and meal are not inferior to meat raw materials in terms of nutritional value, in particular, in terms of protein content and have a high content of vitamins (biotin and folic acid) and minerals, in particular, potassium, calcium and magnesium. A comprehensive commodity assessment of the quality of cut meat semi-finished products with amaranth grain processing products was carried out. It is proved that the introduction into the recipe of chopped semi-finished flour and amaranth meal has a positive effect on their biological and nutritional value, increases the content of dietary fibre, minerals and vitamins, improves organoleptic properties. A comprehensive medical and biological study of cut semi-finished products on laboratory animals. It is proved that there are no substances in the studied products that can accumulate and accumulate in the internal organs of laboratory animals, and their consumption has a positive effect on the physiological state of rats. Low consumer awareness of the benefits of using amaranth processed products in food, in particular in meat products, has been demonstrated. Promotional measures to refute the negative perception of food additives by consumers are proposed and strategies are identified to strengthen the competitive position of the studied products. The development and implementation in the production of cut meat semi-finished products with amaranth grain products has achieved a corresponding social and economic effect.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
2.

Стефаник М. П. 
Формування та оцінювання споживних властивостей туристичного взуття / М. П. Стефаник. — Б.м., 2021 — укp.

У дисертації вирішено комплекс задач з формування і оцінювання споживних властивостей туристичного взуття вітчизняного виробництва. На основі аналізу стану світового ринку взуття встановлено його основні проблеми. Теоретично обґрунтовано доцільність використання наявних і розробку власних інновацій для вдосконалення рівня споживних властивостей туристичного взуття та вивчення і врахування зарубіжного досвіду (зокрема, дослідженням найбільш успішних на ринку моделей туристичного взуття та проведенням патентного пошуку). Вирішення товарознавчих завдань з вибору матеріалів для туристичного взуття здійснено шляхом формулювання вимог до матеріалів для конкретних видів цього взуття, встановленням номенклатури і вагомості споживних властивостей тощо. Експериментально доведено, що матеріали на основі бамбукових волокон доцільно використовувати для налагодження вітчизняного виробництва туристичного взуття, оскільки комплексний показник рівня їх якості перевищує аналогічний показник матеріалів, які традиційно використовуються для цієї мети. Підтверджено доцільність використання бамбуковмісних матеріалів для формування пакетів матеріалів верху туристичного взуття і доведено, що за показниками гігієнічних і функціональних властивостей, вони кращі, ніж традиційні бавовняні матеріалів.Виготовлено дослідну партію, проведено дослідну експлуатацію туристичного взуття вітчизняного виробництва та впроваджено результати дисертаційного дослідження у виробництво.Розраховано соціальну та економічну ефективність від впровадження у виробництво туристичного взуття з вдосконаленим пакетом матеріалів на основі бамбуковмісних текстильних матеріалів.Ключові слова: товарознавче дослідження, туристичне взуття, бамбукові волокна, текстильні матеріали, споживні властивості.^UThe thesis focuses on the complex of problems concerning formation and estimation the consumer properties of domestic production's tourist footwear. On the base of analysis the state world footwear market, its main problems have been identified. Theoretically justified the expediency of using the existing and developing own innovations to improve the level consumer properties of tourist footwear, studying and taking into account foreign experience (in particular, study the most successful models of tourist footwear on the market and patent search). The solution of commodity problems in the choice of materials for tourist footwear is carried out by formulating requirements for materials the specific types of these footwear, establishing the nomenclature, weight of consumer properties and so on. Experimentally proved that materials based on bamboo fibers should be used to establish domestic production of tourist footwear, as the complex indicator level of the quality exceeds the similar indicator of materials traditionally used for this purpose. It is confirmed the expediency of using bamboo-containing materials for forming packages of the upper tourist footwear materials and proved that in terms of hygienic and functional properties, they are better than traditional cotton materials. The experimental consignment was made, experimental investigation of domestic tourist footwear was carried out and the results of the thesis research were introduced into production.The social and economical efficiency of the introduction into the manufacture of footwear tourist with an improved package of materials based on bamboo-containing textile materials has been calculated.Key words: commodity research, tourist footwear, bamboo fibers, textile materials, consumer properties.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
3.

Куницька-Іляш М. В. 
Забезпечення фінансово-економічної безпеки пріоритетних галузей національної економіки України: автореферат дис. ... д. е. н. : 08.00.03 / М. В. Куницька-Іляш. — Б.м., 2024 — укp.

Об’єкт: процеси забезпечення фінансово-економічної безпеки пріоритетних галузей національної економіки. Мета: розроблення теоретико-методологічних засад і прикладних рекомендацій щодо формування та реалізації державної політики забезпечення фінансово-економічної безпеки пріоритетних галузей національної економіки України. Предмет: теоретико-методологічні засади та науково-практичні рекомендації щодо обґрунтування пріоритетів та інструментів державної політики зміцнення фінансово-економічної безпеки пріоритетних галузей національної економіки України. Методи: логічного узагальнення, групування, аналізу і синтезу, статистичного аналізу і розрахунку, економіко-математичного прогнозування, теоретичного узагальнення, стратегічного менеджменту, систем¬ного підходу. Визначено сутнісно-змістові характеристики фінансово-економічної безпеки галузі. Узагальнено концептуальні положення системи управління фінансово-економічною безпекою галузевих економічних систем. Розроблено підходи до ідентифікації, типологічні ознаки та завдання розвитку пріоритетних галузей. Ідентифіковано ризики та загрози фінансово-економічній безпеці пріоритетних галузей економіки. Сформовано методологію дослідження фінансово-економічної безпеки пріоритетних галузей. Узагальнено світовий досвід забезпечення розвитку та фінансово-економічної безпеки базових видів економічної діяльності. Здійснено аналіз сучасного стану розвитку промисловості та інших галузей реального сектора економіки України як передумови забезпечення їх фінансово-економічної безпеки. Проведено композиційне оцінювання фінансово-економічної безпеки пріоритетних галузей національної економіки України. Здійснено моделювання системних зв’язків фінансово-економічної безпеки та розвитку пріоритетних галузей національної економіки. Сформовано організаційно-управлінський механізм забезпечення фінансово-економічної безпеки пріоритетних галузей економіки України. Обґрунтовано засоби формування фінансово-економічної безпеки розвитку високотехнологічних галузей промисловості в стратегії реіндустріалізації національного господарства. Сфера використання: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, Міністерство економіки України, Міністерство аграрної політики та продовольства України, Верховна Рада України.^UObject: processes of ensuring financial and economic security of priority sectors of the national economy. Purpose: to develop theoretical and methodological foundations and applied recommendations for the formation and implementation of state policy to ensure financial and economic security of priority sectors of the national economy of Ukraine. Subject: theoretical and methodological foundations and scientific and practical recommendations for substantiating the priorities and instruments of state policy to strengthen the financial and economic security of priority sectors of the national economy of Ukraine. Methods: logical generalization, grouping, analysis and synthesis, statistical analysis and calculation, economic and mathematical forecasting, theoretical generalization, strategic management, systematic approach. The essential and substantive characteristics of the financial and economic security of the industry are determined. The conceptual provisions of the system of management of financial and economic security of sectoral economic systems are generalized. Approaches to identification, typological features and tasks of development of priority industries are developed. Risks and threats to the financial and economic security of priority sectors of the economy are identified. Approaches to identification, typological features and tasks of development of priority industries are developed. The risks and threats to the financial and economic security of priority sectors of the economy are identified. A methodology for studying the financial and economic security of priority industries is formed. The world experience of ensuring the development and financial and economic security of basic economic activities is generalized. An analysis of the current state of development of industry and other sectors of the real economy of Ukraine as a prerequisite for ensuring their financial and economic security is carried out. A composite assessment of the financial and economic security of the priority sectors of the national economy of Ukraine is carried out. Modeling of systemic links between financial and economic security and development of priority sectors of the national economy is carried out. The organizational and managerial mechanism for ensuring the financial and economic security of the priority sectors of the Ukrainian economy is formed. The means of forming the financial and economic security of the development of high-tech industries in the strategy of reindustrialization of the national economy are substantiated. Scope of usage: Ministry of Strategic Industries of Ukraine, Ministry of Economy of Ukraine, Ministry of Agrarian Policy and Food of Ukraine, Verkhovna Rada of Ukraine.The approaches to identification, typological features and tasks of development of priority industries are developed. Risks and threats to the financial and economic security of the priority industries are identified.


Шифр НБУВ: 05 Пошук видання у каталогах НБУВ 
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського