2. |
Ебралідзе І.І. Технологія м'яких маргаринів з використанням нових емульгаторів і структуроутворювачів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.06 / І.І. Ебралідзе ; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". — Х., 2002. — 19 с. — укp.Досліджено вплив умов екстракції на фізико-хімічні та технологічні показники екстрактів рослини Saponaria officinalis. За функціоналом, що побудовано з використанням методу експертних оцінок, визначено оптимальні умови вилучення сапонінів і розроблено відповідну технологічну схему. Математично описано емульсійні системи, до складу яких входять сапоніни, пальмітат кальцію та пектини: цитрусові або виноградні. Визначено оптимальні співвідношення сапонінів та цитрусових пектинів, що можуть бути використано як емульгатор і стабілізатор. Розглянуто факторовий простір органолептичних властивостей емульсійних систем з доданням соєвого білкового продукту окара. Визначено оптимальний склад компонентів і межі, в яких є можливість змінювати вміст відповідних компонентів рецептур залежно від харчової цінності та цінової політики. На підставі визначених закономірностей розроблено технологію м'яких маргаринів, які є емульсіями переважно прямого типу. Наведено комплекс даних щодо харчової та енергетичної цінності одержаних маргаринів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.42 Шифр НБУВ: РА320019 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|