2. |
Кущ С.П. Формування асортименту бутербродних маргаринів підвищеної біологічної цінності: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / С.П. Кущ ; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. — К., 2008. — 23 с. — укp.Науково обгрунтовано формування асортименту та розроблено рецептури нових м'яких бутербродних маргаринів на основі жирової сировини з включенням рослинних домішок. Доведено доцільність застосування природних домішок, а саме: еламіну, йодказеїну, цикорлакту, інуліну, олігофруктози, лимонної ефірної олії, а також екстрактів з листя стевії, петрушки, поліекстракту горобинового у складі рецептур м'яких маргаринів для підвищення їх біологічної цінності. З використанням статистично-математичних методів обробки інформації з метою оптимізації жирнокислотного складу розроблено жирову основу нових маргаринів шляхом заміни гідрогенізованих жирів переетерифікованими за купажування ріпакової та соняшникової олій. Проведено товарознавче оцінювання нових маргаринів за комплексом органолептичних, фізико-хімічних, структурно-реологічних, мікробіологічних показників і показників безпечності. Виявлено закономірності впливу інуліну, цикорлакту, еламіну на структурно-реологічні характеристики продукції. Досліджено вплив запропонованих домішок, пакувальних матеріалів (туб і стаканчиків і різних температурних режимів на зміни поживних властивостей нових маргаринів і встановлено межові терміни їх зберігання. Визначено соціально-економічний ефект, що має бути одержаний завдяки виробництву та реалізації нових маргаринів. Розроблено відповідну нормативну документацію. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.43-3 + Шифр НБУВ: РА359642
Рубрики:
|