Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (7)Книжкові видання та компакт-диски (13)
Пошуковий запит: (<.>U=Л823.047$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Ковбаса В.М. 
Наукове обгрунтування високотемпературної екструзії природних біополімерів та розроблення раціональних технологій харчоконцентратів і хлібопродуктів поліпшеної якості: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.01 / В.М. Ковбаса ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 1998. — 41 с. — укp.

Містяться результати теоретичних і експериментальних досліджень застосування високотемпературної екструзії для виробництва нових харчових продуктів. Для інтенсифікації процесу запропоновані способи підготовки сировини - оброблення струмами надвисокої частоти, інфрачервоним випромінюванням, солодорощенням. Розроблена технологія виробництва сухих сніданків лікувально-профілактичної дії та подовжених термінів зберігання. Встановлена ефективність застосування екструдованого пшеничного борошна і крохмалю для перероблення борошна із заниженими хлібопекарськими властивостями. Здійснено впровадження запропонованих технологій у виробництво, приводяться дані медико-біологічних досліджень і ефективності нових технологій.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.047

Рубрики:

      
2.

Кобилінська О.В. 
Розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої сировини: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О.В. Кобилінська ; Укр.держ. ун-т харчових технологій. — К., 2000. — 20 с.: рис. — укp.

Досліджено основні модифікуючі процеси, які забезпечують підготовленість сировини для використання у продуктах швидкого приготування на основі крохмалемісткої сировини, обробленої методом високотемпературної екструзії. Доведено, що оброблення крохмалемісткої сировини ІЧ-випромінюванням суттєво інтенсифікує модифікуючий вплив екструдування. На основі вивчення процесів, що відбуваються під час взаємодії екструдованих матеріалів з водою, запропоновано схему утворення структури продукту в процесі відновлення харчоконцентрату на основі екструдату.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.047 + Л975
Шифр НБУВ: РА310473 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Миронова Н.Г. 
Розроблення технології сухих сніданків профілактичного та дієтичного призначення: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Н.Г. Миронова ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 1998. — 19 с. — укp.

Дисертацію присвячено питанням розроблення технології сухих сніданків з додаванням пшеничних зародків, спіруліни, порошку топінамбуру. Визначений оптимальний вміст цих добавок в різних зернових сумішах та запропоновані раціональні параметри екструдування. Досліджено біохімічні перетворення компонентів сировини в процесі екструзійного оброблення. Визначено вплив кверцетину, вітамінного преміксу та рослинних добавок на швидкість процесу самоокислення сухих сніданків при зберіганні. Продукти із спіруліною пройшли клінічну апробацію. Основні результати роботи знайшли промислове впровадження на Бориспільському заводі продовольчих товарів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.047

Рубрики:

      
4.

Махинько Л.В. 
Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Л.В. Махинько ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2007. — 20 с. — укp.

Удосконалено технологію виготовлення продуктів високотемпературної коекструзії з метою підвищення їх якості, харчової та біологічної цінності. Вивчено вплив нетрадиційної сировини рослинного походження насіння бобових, насіння льону, солодових екстрактів, продуктів переробки морських водоростей, сухих подрібнених лікарських рослин, пилку квіткового) на основні показники якості готової продукції. Досліджено можливість використання такої сировини у виробництві продуктів коекструзії на основі жирових начинок. Установлено раціональне дозування нетрадиційної сировини для забезпечення високої якості та харчової цінності готових виробів. Доведено можливість подовження терміну зберігання продуктів коекструзії на основі жирових начинок з використанням порошків лікарських рослин. Розроблено нормативну документацію щодо виготовлення сухих сніданків екструзійної технології з начинками. Удосконалено технологію, апробовану за виробничих умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л823.047 +
Шифр НБУВ: РА349988

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського