Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (20)Книжкові видання та компакт-диски (17)
Пошуковий запит: (<.>U=Л839-3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Левадна Т.І. 
Розробка технології макаронних виробів з добавками поліфункціональної дії: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Т.І. Левадна ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 2001. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-3
Шифр НБУВ: РА312721 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Волощук Г.І. 
Розробка технології макаронних виробів з пектином та пектиновмісною сировиною: Автореф. дис... канд. техн.наук: 05.18.01 / Г.І. Волощук ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 2000. — 20 с. — укp.

Розроблено та науково обгрунтовано технологію макаронних виробів з пектином та пектиновмісною сировиною (овочевими, ягідними порошками та пюре). Досліджено технологічні властивості додатків як сировини для макаронного виробництва, їх вплив на якість і технологічні процеси виготовлення макаронних виробів. Проаналізовано вплив пектиновмісних додатків на колоїдні процеси під час виготовлення макаронного тіста, його капілярно-пористу структуру, реологічні властивості та форми зв'язку вологи в матеріалі. Запропоновано технологію виготовлення макаронних виробів "Супові"та "Десертні" з пектином. Обгрунтовано підвищення їх харчової цінності, сорбційних і радіозахисних властивостей.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-3
Шифр НБУВ: РА310479 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Привалова В. Г. 
Товарознавча оцінка нових сортів озимої твердої пшениці як сировини для макаронного виробництва: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / В. Г. Привалова ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. — Донецьк, 2011. — 22 с. — укp.

Встановлено, що показники якості сортів озимої твердої пшениці достовірно кращі, ніж м'якої. Досліджено хімічний склад, фізико-хімічні, хімічні, мікробіологічні й органолептичні показники зерна нових сортів озимої твердої пшениці, борошна з нього та макаронних виробів. Вивчено вплив абіотичних (вологість, температура), біотичних (мікроорганізми, шкідники) та антропогенних чинників (пестициди, мінеральні добрива, радіонукліди, токсичні елементи) на показники якості зерна озимої твердої пшениці, а також досліджено зміни органолептичних показників і харчової цінності макаронних виробів, які одержані з нього. На основі проведеного багатофакторного товарознавчого дослідження розроблено метод розрахунку інтегрального показника сили сорту озимої твердої пшениці. Розраховано економічну ефективність виробництва макаронних виробів з нових українських сортів озимої твердої пшениці. Проведено апробацію розроблених макаронних виробів за виробничих умов.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-3
Шифр НБУВ: РА385268 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
4.

Євсеєнко Т.П. 
Удосконалення технології макаронних виробів, збагачених яєчними продуктами: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Т.П. Євсеєнко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с. — укp.

Досліджено шляхи поліпшення якості макаронних виробів та підвищення їх харчової цінності шляхом удосконалення технології виробів, збагачених яєчними продуктами, завдяки використанню сухого яєчного білка (СЯБ) та ферментних препаратів (ФП) ліполітичної дії "Нупазим" і забезпечення раціональних технологічних режимів основних процесів виготовлення даних виробів. Обгрунтовано, що нупазим сприяє поліпшенню якості виробів яєчних і виготовлених з борошна зниженої якості. Визначено оптимальне дозування СЯБ та даного препарату. Досліджено кінетику сушіння макаронних виробів яєчних і виробів з СЯБ та рекомендовано технологічні режими цього процесу. Доведено доцільність застосування гігротермічної обробки яєчних макаронних виробів перед сушінням для поліпшення їх якості. Науково обгрунтовано механізм поліпшувальної дії СЯБ та ФП "Нупазим" щодо якості виробів. На підставі вивчення мікробіологічних і основних показників якості рекомендовано терміни зберігання виробів з СЯБ та нупазимом.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л839-3 +
Шифр НБУВ: РА340790

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського