1. |
Рябець О.Ю. Технологія аналогу ікри чорної з використанням альгінату натрію: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.Ю. Рябець ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 19 с. — укp.Науково обгрунтовано та розроблено технологію виготовлення аналогу ікри чорної з використанням альгінату натрію. Запропоновано технологічні принципи одержання капсульних продуктів з використанням як формувального середовища розчину альгінату натрію. Установлено закономірності дифузії іонів кальцію в середовищі даної речовини та закономірності формування капсул з заданими фізичними, фізико-хімічними та структурно-механічними показниками. Обгрунтовано раціональний вміст основних рецептурних компонентів суміші, що підлягає капсулюванню, і формувального середовища, а також технологічні параметри виробництва аналогу ікри чорної. Розроблено технологію виготовлення даного продукту та кулінарної продукції з його використанням. Визначено комплекс їх споживних і технологічних властивостей. Обгрунтовано умови та терміни зберігання. Розроблено та затверджено відповідну нормативну і технологічну документацію. Розраховано економічний ефект від впровадження нових технологій на підприємствах харчової галузі України. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л847.5-3 + Л847.5-3 Шифр НБУВ: РА357719
|