Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (13)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>U=Л861.22$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Артамонова М.В. 
Розробка технології жельованих виробів з використанням мікробних полісахаридів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / М.В. Артамонова ; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. — Х., 2000. — 20 с. — укp.

Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню технології желейних виробів на основі агару або агароїду з використанням мікробних полісахаридів вітчизняного виробництва ксампану та поліміксану. Визначено концентрацію та спосіб уведення добавок ксампану та поліміксану до драглів на основі полісахаридів червоних морських водоростей агару та агароїду. Показано, що внесення даних добавок в драглеутворювальні композиції дозволяє скоротити витрати агару та агароїду. З'ясовано, що між полісахаридами водоростевого походження та мікробними виникає взаємодія на молекулярному рівні з утворенням спільного полісахаридного комплексу, внаслідок чого відбувається зміцнення структурної сітки студня, який утворений ними. На основі знайдених закономірностей розроблено технології желейних виробів з добавками мікробних полісахаридів зі скороченими на 25...30 % витратами агару та агароїду, які рекомендовано для використання в масовому харчуванні. Встановлено, що у випадку введення добавок ціна желейної продукції знижується на 5...18 %.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22-3
Шифр НБУВ: РА310924 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Золотарьова Л.А. 
Розробка технологій желейних кондитерських виробів з використанням фітодобавок: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / Л.А. Золотарьова ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2002. — 19 с. — укp.

Встановлено, що введення фітодомішок у желейний мармелад сприяє покращанню його реологічних, органолептичних і мікробіологічних показників якості, подовжує термін зберігання готових виробів; вживання мармеладу має профілактичний ефект. Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено оптимальну кількість внесення фітодомішок і параметри виробництва даних видів желейних виробів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22-3 + Л868-3 +
Шифр НБУВ: РА322433

Рубрики:

      
3.

Соловйова О. Л. 
Удосконалення технології желейного мармеладу спеціального споживання: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / О. Л. Соловйова ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2011. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Науково обгрунтовано доцільність використання цукрозамінників лактитолу, фруктози та суміші лактитол - фруктози під час виробництва желейного мармеладу, що забезпечує зниження глікемічності та калорійності. Доведено доцільність і можливість використання аскорбінової кислоти в кількості 25 - 50 % заміни лимонної кислоти. Встановлено можливість збагатити склад мармеладу кальцієм завдяки раціонального використання сухого та нативного молока. Досліджено вплив лактитолу, фруктози та суміші на їх основні фізичні, структурно-механічні властивості мармеладних мас і готового мармеладу. Наведено результати розрахунку харчової цінності, глікемічності та калорійності мармеладу спеціального споживання. Встановлено, що нові види мармеладу відповідають статусу - вироби з редукованою глікемічністю та редукованою калорійністю та фізіологічно-функціональний продукт.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22
Шифр НБУВ: РА381313 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського