Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (6)Книжкові видання та компакт-диски (11)
Пошуковий запит: (<.>U=Л874.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Алєксєєва Л.М. 
Розробка методики контролю процесу стабілізації міцних виноматеріалів проти оборотних колоїдних помутнінь: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Л.М. Алєксєєва ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2003. — 19 с.: рис. — укp.

Виявлено, що величина схильності виноматеріалу до оборотних колоїдних помутнінь обумовлена ступенем окиснення фенольного компонента в комплексі біополімерів і масовій концентрації комплекснозв'язаних полісахаридів. Визначено закономірності трансформації комплексу біополімерів для виробництва міцних вин, вивчено вплив різних технологічних прийомів на його склад. Установлено зниження змісту полісахаридної складової в комплексі під час проведення портвейнізації міцних виноматеріалів; збільшення змісту зв'язаних полісахаридів у ході обробки холодом; зниження масової концентрації комплексу біополімерів та підвищення показника окиснення фенольних речовин у процесі обробки стабілізувальними матеріалами. Запропоновано систему критеріїв та встановлено діапазони варіювання показників для різних схем обробки. Розроблено алгоритм визначення оптимальної схеми обробки виноматеріалів проти оборотних колоїдних помутнінь, що передбачає аналіз виноматеріалу відповідно до даних показників, вибір за знайденими показниками схеми обробки та оцінку її ефективності. Наведено методичні вказівки.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.23-106.8 +
Шифр НБУВ: РА325600

Рубрики:

      
2.

Тимофєєв Р.Г. 
Розробка технології міцних вин з використанням етилового спирту виноградного походження: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Р.Г. Тимофєєв ; УААН. Ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 1999. — 17 с.: табл.: табл.: табл.: табл. — укp.

Встановлено, що сировинна база України шляхом вироблення спирту з вторинних ресурсів виноробства може забезпечити до 20 % потреби в етиловому спирті, що потрібен для отримання міцних вин. Науково обгрунтовано раціональну технологію підготовки виноградних спиртів і основні вимоги до спирту виноградного для застосування у виробництві міцних вин. Запропонований фізико-хімічний механізм очищення спирту виноградним сім'ям. Встановлено закономірності трансформації леткого комплексу міцних вин в процесі термообробки і короткочасної витримки у разі застосування виноградних неректифікованих спиртів, що дозволило обгрунтувати режими і параметри технології міцних ординарних вин на їх основі. Розроблено математичний апарат і пакет прикладних програм моделювання, проектування і оптимізації складу купажних напоїв. Розроблено, затверджено і випробовано у виробництві нормативні і технологічні документи, що регламентують виробництво обробленого виноградного спирту і двох марок міцних вин на їх основі.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.23-3

Рубрики:

      
3.

Ковєшнікова Т.А. 
Удосконалення технології виробництва десертних виноматеріалів у відповідності до вимог стандартів ISO 9000: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.07 / Т.А. Ковєшнікова ; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". — Ялта, 2007. — 18 с. — укp.

Удосконалено технологію виробництва десертних виноматеріалів на підставі обгрунтування параметрів контролю та способів керування технологічними процесами. Встановлено параметри, які обумовлюють та відображають формування якості десертних вин у процесах мацерації м'язги та дозрівання виноматеріалів. Розроблено технологію та методику проведення моніторингу виробництва десертних виноматеріалів, відмінними рисами яких є наскрізний поопераційний контроль ендогенних параметрів якості в системі сировина - виноматеріал. Запропоновано ефективні способи керування якістю десертних вин на технологічних етапах їх виробництва. На підприємствах Криму впроваджено удосконалену технологію виробництва десертних виноматеріалів з відповідним пакетом нормативної документації згідно вимогам стандартів серії ISO 9 000. Розроблено такі методичні вказівки : "Рекомендації щодо технологічних операцій з м'язгою під час виробництва десертних виноматеріалів", "Методика визначення показників розливозрілості кріплених виноматеріалів. Частина 3. Виноматеріали десертні", а також робочі інструкції 8.2.4 - 02 "Моніторинг і вимірювання процесів виробництва" та 10.01.02 "Порядок контролю та випробувань в процесі виробництва". У межах системи менеджменту якості упроваджено удосконалену технологію виробництва десертних виноматеріалів в НВАО "Масандра" і ВАТ "Сонячна долина" та сертифіковано на відповідність стандартам серії ISO 9 000 версії 2 000.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.2 +
Шифр НБУВ: РА350504

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського