Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (48)Книжкові видання та компакт-диски (29)
Пошуковий запит: (<.>U=Л914$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6

      
1.

Єрмоліна Г. В. 
Вплив процесів заморожування і дефростації на збереження якості столового винограду: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / Г. В. Єрмоліна ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. — К., 2010. — 21с. с. — укp.

Встановлено та науково обгрунтовано тенденцію змін товарної якості столового винограду за заморожування та дефростації на підставі взаємозв'язку дегустаційної оцінки, фізико-хімічних і мікробіологічних показників. Запропоновано раціональне та диференційоване використання сортів винограду у зв'язку з їх біологічними особливостями. Встановлено характер та інтенсивність зміни якості ягід столового винограду шляхом дослідження взаємозв'язку дегустаційної оцінки та фізико-хімічних показників. Надано систему критеріальних показників якості ягід столового винограду. Одержано експериментальні дані, які увійшли складовою частиною в розроблену технологічну інструкцію з виробництва винограду столового замороженого.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07
Шифр НБУВ: РА372727 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Герасимчук 
Збереження якості плодів чорної смородини з післязбиральною обробкою речовинами антимікробної дії та в продуктах переробки: автореф. дис... канд. с.- г. наук: 06.01.15 / Олена Петрівна Герасимчук ; Уманський держ. аграрний ун-т. — Умань, 2009. — 20 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.3
Шифр НБУВ: РА366026

Рубрики:

      
3.

Кюрчева Л.М. 
Обгрунтування критеріїв придатності столового винограду до низькотемпературного заморожування: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.15 / Л.М. Кюрчева ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2007. — 21 с. — укp.

Наведено результати вивчення придатності районованих і перспективних сортів столового винограду південного Степу України до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання за органолептичними та фізико-біохімічними показниками (величиною втрати соку, сумою цукрів, титрованими кислотами, аскорбінової кислоти, суми фенольних речовин, оксидоредуктазою). З використанням методів математичного моделювання визначено критеріальний показник стійкості ягід винограду до дії низьких температур. Показано, що оцінку придатності винограду до заморожування та тривалого зберігання найбільш доцільно виконувати за ступенем стабільності величини відношення активності поліфенолоксидази до вмісту фенольних речовин. Результати дослідження запропоновано використовувати для зберігання сільськогосподарської продукції у переробній промисловості. Районовані сорти столового винограду "Молдова" й "Оригінал" є найбільш придатними до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання. Визначено економічну ефективність реалізації швидкозамороженого винограду кращих сортів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07 +
Шифр НБУВ: РА350976

Рубрики:

      
4.

Селютіна Г.А. 
Товарознавча оцінка ревеню та агрусу і паст на їх основі: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Г.А. Селютіна ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. — Х., 2001. — 19 с. — укp.

Науково обгрунтувано формування якості паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення та локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин. Вивчено вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів і розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На базі розв'язання математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст з ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію та відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну та соціальну ефективність від впровадження паст з ревеню та агрусу у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.7 + Л914 + Л812.9
Шифр НБУВ: РА314663 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
5.

Лисиця О. Ю. 
Удосконалення процесу швидкого заморожування ягід в потоці газу: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. Ю. Лисиця ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2011. — 18 с.: рис. — укp.

Висвітлено питання удосконалення процесу швидкого заморожування ягід в потоці газу на підставі розробки розрахункової моделі, обладнання для швидкого заморожування та визначення технологічних режимів, що забезпечують якнайповніше збереження початкових властивостей продукту та зниження енерговитрат. Запропоновано фізичну та математичну моделі заморожування ягоди з урахуванням температурної залежності теплофізичних характеристик, впливу дифузії розчинених речовин на процес заморожування, зміни температури початку кристалізації рідкої фази тканинного соку під час заморожування. Для експериментального дослідження процесу заморожування ягід в газовому середовищі розроблено холодну аеродинамічну трубу та швидкоморозильний тунельний апарат, для якого визначено раціональні режими заморожування ягід чорної смородини, малини та вишні. Увагу приділено розрахункам полів температур в ягоді та газовому середовищі, а також полів швидкостей в промисловій холодильній камері за різних варіантів її геометрії та кількості лотків з продукцією.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07
Шифр НБУВ: РА380917 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
6.

Осокіна Н.М. 
Формування якості плодів чорної смородини та її збереження в продуктах консервування: автореф. дис... д-ра с.-г. наук: 06.01.15 / Н.М. Осокіна ; Уман. держ. аграр. ун-т. — Умань, 2007. — 40 с. — укp.

Досліджено проблему формування якості плодів чорної смородини та її збереження шляхом консервування заморожуванням, переробкою на соки, компоти, концентровані продукти. Науково обгрунтовано вплив агрокліматичних показників на тривалість періоду вегетації рослин чорної сморнодини, харчову та біологічну цінність плодів. Оптимізовано умови зберігання заморожених плодів, досліджено природу їх високої вологоутримувальної здатності. Показано переваги швидкозаморожених плодів. Удосконалено способи попередньої обробки плодів з метою підвищення соковіддачі та встановлено їх вплив на якість соку. Показано вплив терміну, способу збирання плодів, їх короткострокового зберігання на товарний стан та якісні показники сировини й консервів. Досліджено збереженість біологічно активних речовин і колір продуктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914 + Л961.92/99 +
Шифр НБУВ: РА335190

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського