Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (14)Книжкові видання та компакт-диски (19)
Пошуковий запит: (<.>U=Л961.5$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Ольховська В.С. 
Вдосконалення якості концентрованих томатопродуктів в процесі їх виробництва: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / В.С. Ольховська ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2009. — 18 с. — укp.

Обгрунтовано шляхи удосконалення якості концентрованих томатопродуктів у процесі їх виробництва. Встановлено сортову специфічність нагромадження нітратів, радіонуклідів, солей важких металів та оксалатів плодами томатів ботанічних сортів, які районовані у Східній Україні, встановлено сортові відмінності їх хімічного складу та вперше визначено вміст каротиноїдів та лікопіну. Науково обгрунтовано доцільність теплової обробки томатів у відварі шипшини з метою стабілізації їх кольору, збереження біологічно активних речовин у рослинній сировині та зниження вмісту токсичних речовин. Методом математичного моделювання визначено й експериментально підтверджено раціональні склади рецептурних компонентів томатної пасти та соусів, що дозволяють одержати високякісні, максимально наближені до сучасних рекомендацій нутріоціології продукти. Наведено результати комплексного товарознавчого оцінювання споживчих властивостей свіжих томатів, а також розроблених пасти та соусів заданого складу. Науково обгрунтовано й експериментально підтверджено високу харчову цінність нових концентрованих томатопродуктів, їх антиоксидантні та радіопротекторні властивості, а також високу харчову цінність під час зберігання. Встановлено гарантійні терміни зберігання розроблених концентрованих томатопродуктів. На запропоновані технічні рішення одержано патент України на корисну модель 21167 "Спосіб виробництва концентрованих томатопродуктів".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5 +
Шифр НБУВ: РА367476

Рубрики:

      
2.

Мазуренко І.К. 
Удосконалення технології виробництва концентрованих томатопродуктів: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / І.К. Мазуренко ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2006. — 17 с. — укp.

Науково обгрунтовано новий спосіб одержання концентрованих томатопродуктів з томатів сортів для механізованого збирання. Одержано технологічні та біохімічні характеристики таких томатів, константи деградації їх пігметного комплексу, швидкість накопичення темнозабарвлених сполук у процесі технологічної переробки та зберігання. Установлено закономірності зміни пігментного комплексу та біологічно-активних речовин концентрованих томатопродуктів за умов зберігання. Запропоновано метод підготовки томатної сировини для концентрування. Обгрунтовано параметри концентрування томатних фракцій. Розроблено режими їх термічної обробки. Розраховано необхідну детальність режимів асептичного консервування для безперервно діючих препаратів. Розроблено та науково обгрунтовано режими стерилізації нових томатних продуктів за тест-культурою Clostridium botulinum-364 за різних показників активної кислотності та температури продукту. Проведено комплексне оцінювання якості томатної пасти після виготовлення та під час зберігання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5 +
Шифр НБУВ: РА341578

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського