Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (19)Книжкові видання та компакт-диски (33)
Пошуковий запит: (<.>U=Л990.2$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Скрипник В.О. 
Дослідження процесу та вдосконалення обладнання для двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском: Автореф. дис. канд... техн. наук: 05.18.12 / В.О. Скрипник ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. — Х., 2002. — 18 с.: рис. — укp.

Досліджено процес двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском. Встановлено, що раціональний тиск на м'ясо в процесі двостороннього жаріння за умов нежорсткої фіксації верхньої поверхні жаріння залежить від структурно-механічних властивостей м'яса. На підставі результатів досліджень розроблено апарат жаріння з покращаними показниками продуктивності, енергоекономічності та екологічної чистоти. Запропоновано математичну модель тривалості теплової обробки та виходу готових виробів з м'яса. Доведено високу якість готового продукту, що пройшов теплову обробку на вдосконаленому обладнанні за розробленою технологією.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2-5 +
Шифр НБУВ: РА321769

Рубрики:

      
2.

Ляшенко Б.В. 
Розробка комбінованого процесу та пристрою смаження січених кулінарних пристроїв: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Б.В. Ляшенко ; Харк. держ. акад. технології та орг. харчування. — Х., 2002. — 18 с. — укp.

Теоретично обгрунтовано та розроблено високоефективний енерго- та ресурсозаощадний процес смаження січених кулінарних виробів у функціональних замкнених середовищах (ФЗС), що утворюються у разі щільного контакту заглибинами двох геометричних подібних нагрівальних поверхонь. Розроблено теоретичну теплову модель процесу та проведено дослідження тепло- та масоперенесення під час смаження січених виробів зазначеним способом, зміну їх структурно-механічних, фізико-хімічних, мікробіологічних та органолептичних показників. Запропоновано процес виробництва м'ясоовочевих котлет з використанням кабачкового наповнювача, якому властива висока адсорбційна здатність поглинати вологу та жир, що забезпечує зменшення витрат матеріальних ресурсів під час смаження. Для реалізації процесу смаження у ФЗС розроблено новий пристрій ПССВ-0,2, що відрізняється високими техніко-експлуатаційними показниками. Оцінено економічну ефективність наукових розробок і здійснено комплекс заходів щодо впровадження їх у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.2-5
Шифр НБУВ: РА320527 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського