Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (6)Книжкові видання та компакт-диски (7)
Пошуковий запит: (<.>U=Л990.3$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Єрьоменко Д.О. 
Віброакустика овочерізальних машин підприємств харчування: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Д.О. Єрьоменко ; Донец. держ. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2005. — 19 с. — укp.

Проведено дослідження віброакустичних характеристик (ВАХ) овочерізальних машин підприємств харчування. На основі синтезу динамічних та акустичних моделей виконано математичний опис віброакустичних процесів в овочерізальних машинах. Теоретично обгрунтовано й одержано формулу розрахунку дійсного коефіцієнта створення шуму його внутрішніми джерелами, яка дозволяє підвищити точність визначення ВАХ овочерізальних машин підприємств харчування на стадії проектування. Експериментально підтверджено залежності коригованого рівня звукової потужності та віброшвидкості корпуса досліджуваних овочерізальних машин від експлуатаційних і конструктивних параметрів, а також властивостей оброблюваного продукту. Встановлено суттєвий вплив на ВАХ процесу взаємодії робочого органу та сировини. Розроблено методику розрахунку ВАХ овочерізальних машин підприємств харчування для їх оптимального обгрунтування на стадії проектування. Відзначено, що застосування результатів наукового дослідження дозволить суттєво покращити екологічну безпеку експлуатації овочерізальних машин підприємств харчування та санітарно-гігієнічні умови праці робітників.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.3-5-02 +
Шифр НБУВ: РА336312

Рубрики:

      
2.

Парамонова В. А. 
Удосконалення протирального обладнання підприємств харчування: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / В. А. Парамонова ; Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М.Туган-Барановського. — Донецьк, 2011. — 21 с. — укp.

Проведено аналіз технічного рівня протиральних машин, що дозволило виявити напрямки для подальшої модернізації протирального обладнання та найбільш конкурентоспроможне обладнання. Розроблено методику та стенд для дослідження фактичних величин і характеру навантажень деталей і електродвигуна протиральних машин на базі протирально-різальної машини МПР-350 під час обробки різних харчових продуктів, а також визначення впливу параметрів перебігу процесу протирання на якість готового продукту та технічні характеристики обладнання. Визначено вплив конструктивних, кінематичних і технологічних параметрів протирального обладнання на показники якості пюреподібних продуктів, навантаження на робочі органи, фактичні технічні характеристики протиральних машин і на величину новоутвореної площі часток. Розроблено практичні рекомендації щодо тонкого подрібнювання варених моркви та буряків. Доповнено методику розрахунку протиральних машин, що дозволяє уточнити результати розрахунків деталей на міцність та перевірити витрати потужності та продуктивності машини під час протирання варених овочів (картопля, морква, буряки). Розроблено та виготовлено робочий орган (ротор) для протиральних машин підприємств харчування, який дозволяє забезпечити оптимальний кут нахилу лопаті для кожного виду продукту, не поповнюючи за цього набір робочих органів додатковими роторами. Проведено комплекс заходів із впровадження наукових розробок у виробництво.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л990.3-5
Шифр НБУВ: РА378429 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського