Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (40)Книжкові видання та компакт-диски (39)
Пошуковий запит: (<.>U=П68-45$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Чорний С.В. 
Ветеринарно-санітарна оцінка пастових кормів із відходів забою тварин та вплив їх на продуктивність і якість м'яса птиці: Автореф. дис... канд. вет. наук: 16.00.09 / С.В. Чорний ; Львів. нац. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Л., 2004. — 20 с. — укp.

Досліджено проблеми стосовно ветеринарно-санітарної експертизи пастових кормів з відходів забою тварин та вивчено їх вплив на продуктивність і якість м'яса птиці, а також утилізації цих відходів шляхом переробки у корми за сучасних умов розвитку м'ясопереробної галузі на Україні. Уперше в Україні вивчено сировинну базу, санітарну оцінку, хімічний склад, а також кормову і біологічну цінність досліджених відходів. Запропоновано підхід до переробки відходів забою тварин у корми, що враховує потужність м'ясопереробних підприємств. Надано санітарну та якісну оцінку кормів, що виготовляються з нетрадиційної сировини, відповідно до вимог безпеки. Надано ветеринарно-санітарну та якісну оцінку м'ясу птиці, яку вирощували з використанням пастових кормів. Розроблено експрес-метод дослідження токсичності кормів і м'яса даної птиці.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П545.11 + П545.182.4 + П68-455.4 +
Шифр НБУВ: РА333093

Рубрики:

      
2.

Цап С.В. 
Використання побічних продуктів крохмале-патокового виробництва в годівлі курей-несучок: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / С.В. Цап ; Львів. держ. акад. вет. медицини ім. С.З.Гжицького. — Л., 2003. — 18 с. — укp.

Доведено необхідність використання побічних продуктів крохмале-патокового виробництва (ППКПВ) у годівлі курей-несучок породи Ломани Браун за кормових умов Степу України, визначено оптимальні, а також навантажувальні кількості ППКПВ. Вивчено перетравність поживних речовин, засвоєння амінокислот, азоту, кальцію, фосфору та особливості обміну енергії в організмі курей-несучок за умов використання кукурудзяного глютену, кукурудзо-фосфатидного концентрату, сухого кукурудзяного корму у складі комбікормів. Установлено вплив ППКПВ на якість продукції (вітамінний склад яєць, аміно- та жирнокислотний склад грудних м'язів), а також на мікроскопічну будову печінки. На підставі експериментальних даних обгрунтовано економічну доцільність включення кукурудзяного глютену, КФК, СКК у комбікорми для курей-несучок.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П68-45 +
Шифр НБУВ: РА325515

Рубрики:

      
3.

Шаповалов С.О. 
Особливості становлення антиоксидантного захисту та вплив мікотоксинів на організм птиці в онтогенезі: Автореф. дис... канд. біол. наук: 03.00.13 / С.О. Шаповалов ; Харк. нац. ун-т ім. В.Н.Каразіна. — Х., 2003. — 20 с. — укp.

Виконано порівняльне вивчення динаміки активності антиоксидантних ферментів в ембріогенезі різних видів сільськогосподарської птиці, а також вмісту продуктів перекисного окиснення ліпідів (ПОЛ) і жиророзчинних вітамінів. Установлено, що токсини, які вивчалися, є активаторами перекисних процесів. Виявлено кореляційний зв'язок у разі мітотоксикозу в курей між рівнем продуктів ПОЛ в організмі птиці та активністю антиоксидантних ферментів і вмістом вітамінів A, E, C та каротиноїдів. Розроблено методику оцінки антиоксидантних властивостей різних форм вітамінів A, E, каротиноїдів, мікроелементів та дослідження процесів ПОЛ за дії Т-2 токсину за умов in vitro на клітинах ембріонального мозку курей. Визначено мінімальну концентрацію цього токсину, за якої активуються процеси ліпопероксидації. Уперше одержано дані, які висвітлюють одночасно інтенсивність ПОЛ і показники антиоксидантної системи крові курей у динаміці аліментарного мікотоксикозу. Установлено спроможність вітамінів E, C та селену за їх підвищених доз на фоні Т-2 токсикозу курей запобігати активації ПОЛ і виявлено різну біологічну активність щодо окремих ланок антиоксидантної системи крові та інших тканин. Виявлено, що за допомогою мікроелементарних композицій - препарату "Біотам" як профілактичного засобу та за умов розвитку Т-2 токсикозу значною мірою підвищується антиоксидантний статус організму птиці, стабілізується стан клітинних мембран. Відзначено, що використання пробіотиків у разі цієї патології сприяє значному поліпшенню біохімічних показників організму курей.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П68-272.539 + П68-451.8 +
Шифр НБУВ: РА327681

Рубрики:

      
4.

Мартиновський В.П. 
Перетравність корму, обмін речовин, продуктивність та якість м'яса курчат-бройлерів при згодовуванні біомаси гриба Blakeslea trispora: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.02 / В.П. Мартиновський ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2003. — 19 с.: табл. — укp.

Досліджено хімічний склад біомаси, яка утворюється в процесі культивації гриба та вплив різної її кількості на перетравність корму, показники вуглеводно-білкового обміну, продуктивність, затрати корму на виробництво та собівартість продукції, збереженість поголів'я та якість м'яса курчат-бройлерів. Установлено, що згодовування біомаси гриба Bl. trispora курчатам-бройлерам протягом 42-х діб вирощування у складі комбікорму в кількості 1,0 г на 1 кг корму змінює хімічний склад посліду, показники обміну речовин, підвищує на 23,4 % середньодобові прирости живої маси в останню декаду вирощування та забезпечує 100 % збережності поголів'я, знижує затрати кормів на виробництво продукції, не впливає на фізіологічні показники та якість м'яса. Виявлено, що біомаса гриба Bl. trispora, яку згодовували курчатам-бройлерам у кількості 0,5 та 1,5 г на 1 кг корму не впливала на процеси травлення, обміну речовин, а також продуктивність та збереженість поголів'я.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П68-455.473 +
Шифр НБУВ: РА326416

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського