![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Віртуальна довідка ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Тематичний інтернет-навігатор ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Наукова електронна бібліотека ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis64r_81/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=П68-6$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | | | |
1. |
Болбот І.М. Енергоощадна система управління виробництвом у промисловому пташнику: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.09.16 / І.М. Болбот ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2004. — 20 с.: рис. — укp.Розроблено енергоощадну систему управління виробництвом (ЕСУВ) продукції птахівництва, що сприяє максимізації прибутку та мінімізації витрат енергоресурсів за рахунок встановлення оптимального значення температурного режиму. Зазначено, що запропонована ЕСУВ поєднує організаційно-економічні, біологічні та технологічні процеси в єдиний комплекс. Для знаходження економічно оптимального рішення розроблено алгоритм визначення оптимальної температури у пташнику, який враховує цінові показники продукції, кормів та енергетичних ресурсів, біологічні властивості птиці та теплофізичні властивості пташника. Зазначено, що дана система - більш нового класу, в ній здійснюється накопичення та зміна інформації в процесі роботи, а також враховано зміну зовнішньої температури, теплопровідність конструкції пташника, кількість, вагу, вік та продуктивність птиці, енергетичні витрати, вартість продукції, корму та енергетичних ресурсів. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: П68-68 Шифр НБУВ: РА330526
Рубрики:
|
| | | | |
2. |
Приймак В.В. Удосконалення технології інкубації для підвищення відтворювальних якостей і м'ясної продуктивності птиці: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.04 / В.В. Приймак ; Херсон. держ. аграр. ун-т. — Херсон, 2006. — 20 с. — укp.Розглянуто питання підвищення продуктивних якостей м'ясної птиці за рахунок використання рівновагових угруповань і передінкубаційної обробки яєць. Встановлено, що калібровка яєць м'ясних курей прабатьківського стада кросу "Конкурент-2" сприяє підвищенню їх інкубаційних якостей. Розроблено хімічний спосіб глибинної обробки качиних яєць, який полягає в тому, що перед закладкою на інкубацію яйця качок обробляли 0,1 %-ою аскорбіновою кислотою, 0,1 %-им препаратом "Катозал" за допомогою 0,1 %-го димексиду. Показано, що запропонований спосіб у порівнянні з контролем сприяв підвищенню виводимості на 4,3 %. З'ясовано, що передінкубаційна обробка качиних яєць сприяла підвищенню живої маси каченят. Доведено, що для підвищення відтворювальних і продуктивних якостей птиці доцільно використовувати перед інкубацією дані біологічно активні речовини. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: П68-443.2 + П68-6 + Шифр НБУВ: РА344233
Рубрики:
|
|
|