Віртуальна довідка Тематичний інтернет-навігатор Наукова електронна бібліотека Автореферати дисертацій Реферативна база даних Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Формат представлення знайдених документів: | повний | стислий |
Пошуковий запит: (<.>U=Л625.22-3$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
| | | | |
1. |
Тюрікова І.С. Розробка технології консервованих антоціанових барвників з ягід бузини чорної: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.13 / І.С. Тюрікова ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 1999. — 19 с. — укp.Дисертація присвячена розробці технології виробництва стабільного порошкоподібного та рідких концентрованих харчових барвників із бузини чорної. Висвітлений склад плодів бузини, які ростуть в двох регіонах України, а також продуктів її переробки за комплексом біохімічних, хіміко-технічних показників, інгредієнтної та кольорової характеристики пігментів. Науково обгрунтовано методами математичного моделювання технологічні процеси обробки бузинової сировини. Розроблено пріоритетний седиментаційно-регенераційний спосіб виділення барвних речовин. Запропоновано математичну модель осаджування пігментів з екстракту для вибору виду осаджувача та умов процесу. Обгрунтовано параметри процесу мембранного та вакуум-випарного концентрування пігментів екстракту. Розроблено технологічні та процесно-апаратурні схеми виробництва барвників. Наведено їх якісну характеристику за комплексом показників. Науково обгрунтовано терміни та умови зберігання отриманих видів харчових барвників. Підготовлено проект нормативно-технічної документації, проведено апробацію бузинових барвників в різних галузях харчової промисловості. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.22-3
Рубрики:
|
| | | | |
2. |
Саті Ясін Ахмед Аль Далаін Формування якості дрібнодисперсних порошкоподібних барвників - БАД із столового буряка та їх використання в продуктах харчування: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Саті Ясін Ахмед Аль Далаін ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2004. — 18 с.: рис. — укp.Науково обгрунтовано формування споживчих властивостей нових барвників - біологічно активних домішок (БАД) з столового буряка у вигляді дрібнодисперсного порошку, встановлено можливіть та доцільність використання вакуумного сушіння, мікрохвильової НВЧ-обробки та "тонкого" подрібнення (без застосування холоду), яке призводить до ефекту "збагачення" кінцевого продукту та розроблено на його основі разом з фітодомішками з імпортних натуральних прянощів (кориці, кардамону, померанцевої кірки, калгану) нові жировмісні кондитерські вироби та суміші для молочних коктейлів з потенційною імуномодулюючою дією. Розроблено новий дрібнодисперсний барвник - БАД з столового буряка з високим вмістом барвних речовин та інших БАР та на його основі разом з фітодомішками з прянощів рецептури жировмісних кондитерських виробів, що дозволяє збільшити їх термін зберігання удвічі (у порівнянні з традиційними). Створено рецептури вітамінізованих порошкоподібних сумішей для молочних коктейлів з потенційною імуномодулювальною дією. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л625.22-3 + Л80-32 + Шифр НБУВ: РА330294
Рубрики:
|
|
|