1. |
Штефан Є. В. Наукове обгрунтування вибору раціональних конструктивно-технологічних параметрів процесів і обладнання харчових та фармацевтичних виробництв: автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.12 / Є. В. Штефан ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2011. — 44 с.: рис. — укp.Розроблено наукові засади створення математичних моделей деформаційних, температурних і масообмінних процесів переробки харчових дисперсних матеріалів, що забезпечило ефективне теоретичне дослідження взаємозв'язку між конструктивними параметрами обладнання, структурно-механічними властивостями сировини та технологічними показниками її переробки з метою визначення їх раціональних значень. Сформульовано крайову задачу механіки дисперсних волого насичених харчових матеріалів у режимі пружно-в'язко-пластичного деформування твердої фази з урахуванням скінченних переміщень та ефектів термомеханічної зв'язаності. Розроблено математичну модель термомеханічного стану дисперсних систем у нерівноважних процесах харчових виробництв у реальному часовому вимірюванні, яка враховує конкретні конструктивно-технологічні параметри обладнання, структурно-механічні та реологічні властивості сировини. Розроблено наукові основи створення інформаційних технологій проектування процесів та обладнання з переробки дисперсних харчових матеріалів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 + Л66-5 Шифр НБУВ: РА385091 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|