Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Реферативна база даних (36)Книжкові видання та компакт-диски (38)
Пошуковий запит: (<.>U=Л782.120.9$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Біленька В.І. 
Створення дисперсних систем на основі фосфатидів рослинних олій та їх колоїдно-хімічні властивості: автореф. дис... канд. хім. наук: 02.00.11 / В.І. Біленька ; НАН України. Ін-т біоколоїд. хімії ім. Ф.Д.Овчаренка. — К., 2008. — 20 с. — укp.

Створено дисперсні системи на основі фосфатидів рослинних олій та встановлено колоїдно-хімічні важелі керування їх властивостями. Досліджено технологічну схему процесу очистки та рафінації соняшникової та ріпакової олій, визначено шляхи утворення, склад і колоїдно-хімічні властивості побічних продуктів - фузу, гідрофузу, кофосу. Уточнено уявлення про двошарову структуру фосфатидів у водних і вуглеводневих середовищах. Одержано дисперсні системи з регульованими структурно-реологічними й антикорозійними властивостями, густиною та стійкістю. Наведено рекомендації щодо їх використання як ефективних технологічних систем для буріння, очистки привибійної зони, глушіння й освоєння свердловин за умов аномальних пластових тисків.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Г66-4 + Л782.120.9 +
Шифр НБУВ: РА357657

Рубрики:

      
2.

Литвиненко О. А. 
Технологія харчового шроту з безлушпинного ядра насіння соняшнику: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.06 / О. А. Литвиненко ; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". — Х., 2010. — 20 с. — укp.

Визначено умови підготовки ядра соняшнику до екстракції методом плющення, одержано математичні описи залежності залишкової олійності шроту та вмісту водорозчинних білків від основних параметрів плющення. Вивчено кінетику вичерпної та ступеневої екстракції олії з пелюстки гексаном, вплив гідромодуля та кількості ступенів на повноту екстракції, визначено коефіцієнт дифузії. Науково обгрунтовано та розроблено технологію комплексної переробки сирого ядра насіння соняшнику. Оцінено фізико-хімічні, органолептичні та структурні показники продуктів комплексної переробки насіння соняшнику та встановлено термін їх зберігання. Встановлено фракційний склад харчового шроту та швидкість осідання часток у водному середовищі, вивчено кінетику набрякання харчового шроту. Розроблено проект нормативно-технічної документації на новий вид продукту - шрог соняшниковий харчовий.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.9 + Л981-37
Шифр НБУВ: РА376516 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Мостовой А.А. 
Удосконалення технології переробки та зберігання соєвого жмиху: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.03 / А.А. Мостовой ; Херсон. нац. техн. ун-т. — Херсон, 2005. — 19 с. — укp.

Наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень ефективності використання нової технології та обладнання інактивації антипоживних речовин у соєвому жмиху з метою покращення його якісних властивостей та збільшення терміну зберігання готового продукту. Проаналізовано сучасні технологічні підходи щодо обробки соєвої культури, визначено їх переваги та недоліки. Досліджено біохімічний склад та якісні характеристики соєвого жмиху. Запропоновано нову технологічну схему та промислове обладнання для обробки соєвого жмиху, сформульовано рівняння продуктивності екструдера у разі його термовологої обробки. Встановлено оптимальні параметри та технологічні режими процесу переробки соєвого жмиху, які дозволяють одержати продукт з необхідними якісними показниками. Здійснено промислове впровадження запропонованої технології та обладнання й підтверджено ефективність їх використання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120.9 +
Шифр НБУВ: РА337722

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського