1. |
Поперечний А.М. Наукове обгрунтування впливу механічних коливань на інтенсифікацію процесів переробки харчової сировини: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / А.М. Поперечний ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2004. — 36 с.: рис. — укp.Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено вплив низькочастотних механічних коливань (вібрацій) на інтенсифікацію процесів: миття харчової сировини (на прикладі субпродуктів), ультрафільтраційного концентрування біологічних рідин (м'ясокісткових бульйонів, соєвого молока), конвективного сушіння рослинних матеріалів в аеровіброкиплячому шарі (топінамбура, хріну, гліду) і сушіння та термічної обробки різноманітної харчової сировини інфрачервоним нагріванням у віброкиплячому шарі (соєвих бобів, крохмалю, зерен пшениці, окари). Установлено раціональні параметри досліджених процесів. Запропоновано ряд прогресивних технологічних схем і вдосконаленого обладнання для безвідходної переробки харчової сировини з застосуванням механічних коливань. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5-01 Шифр НБУВ: РА330943
Рубрики:
|