Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Реферативна база даних (20)Книжкові видання та компакт-диски (14)
Пошуковий запит: (<.>U=Л813.72$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
1.

Одарченко 
Вплив мікробного полісахариду "ксантан" на якість заморожених плодоовочевих паст в процесі їх зберігання у замороженому стані: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Андрій Миколайович Одарченко ; Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2003. — 18 с.: рис. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72 + Л961.6
Шифр НБУВ: РА327881

Рубрики:

      
2.

Мілінчук С.І. 
Моделювання тепломасопереносу та зниження енерговитрат при блочному виморожуванні: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / С.І. Мілінчук ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 2001. — 17 с. — укp.

Встановлено, що системний аналіз і врахування змінної структури продукту дозволяють розв'язати сумісну гідротепломасообмінну задачу формування твердої фази під час блочного виморожування, узгоджену з термодинамічною моделлю генератора холоду. Доведено, що рециклінг блоку льоду на другому ступені конденсатора в комплексі вирішує енергетичну ефективність генератора холоду та проблему гравітаційного сепарування. Отримано модель концентрування у разі блочного виморожування, яка враховує особливості типу системи охолодження та умови сумісного тепломасопереносу за обмежених умов. Створено модель виморожувальної установки з рециклінгом льоду. Уточнено структуру критеріальних рівнянь для розрахунку інтенсивності масопереносу за умов блочного виморожування молочної сироватки. З використанням методів ексергетичного аналізу порівняно ефективність випаровування та блочного виморожування за різних умов експлуатації. Розроблено методику розрахунку процесу концентрування розчинів за умов блочного виморожування з рециклінгом льоду.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72
Шифр НБУВ: РА319011 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Ремінна Л.П. 
Низькотемпературне концентрування екстрактів рослинної сировини: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.12 / Л.П. Ремінна ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2008. — 19 с. — укp.

Розроблено методику розрахунку блочних виморожувачів з горизонтальним кристалізатором і вібрувальною перфорованою пластиною для концентрування екстрактів рослинної сировини. Визначено доцільні режими їх експлуатації. Розроблено математичну модель процесів блочного виморожування, яка описує тепло- та масообмін у виморожувальних установках зазначених конструкцій. Наведено експериментальні результати досліджень зниження температури замерзання, а також густини екстрактів залежно від масової частки розчинних у них речовин. Наведено графічні залежності та сформульовано закономірності, які відображають вплив температурного режиму роботи установки, початкових параметрів розчину, частоти вібрації та поверхневої пористості пластини на поточні параметри рідкої та твердої фаз. Наведено критеріальні рівняння дя розрахунку коефіцєнтів масовіддачі за блочного виморожування води з розчинів за зазначених умов. Наведено методики розрахунку кінетичних, конструктивних і техніко-економічних параметрів такого виморожування та розрахунок техніко-економічних характеристик установки з запропонованою конструкцією з продуктивністю за вихідним естрактом 200 кг за цикл.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72-5 +
Шифр НБУВ: РА361772

Рубрики:

      
4.

Ломейко О.П. 
Тепловологісні процеси при заморожуванні у флюїдизаційному швидкоморозильному апараті: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.05.14 / О.П. Ломейко ; Одес. держ. акад. холоду. — О., 2007. — 20 с.: рис. — укp.

Науково обгрунтовано вплив тепловологісних процесів під час заморожування плодової, овочевої та ягідної продукції у псевдорозрідженому стані на енергетичні показники флюїдизаційного швидкоморозильного апарату. Обгрунтовано й експериментально підтверджено вплив тепловологісних процесів у даному апараті на режими заморожування у псевдорозрідженому шарі. Розроблено методику для визначення витрат енергії на виморожування вологи з продукту й атмосферного повітря у разі заморожування продукції у флюїдизаційному швидкоморозильному апараті. Застосовано сумісний вплив теплової, фазової та механічної дії на зміну стану вологого повітря у цьому апараті за даного процесу для розробки конструкції живильника-насоса для зниження проникнення вологого атмосферного повітря через завантажувальне вікно апарату. Запропонований спосіб зменшує інеєутворення на поверхні поітря охолоджувача холодильної установки. Визначено параметри та режими роботи удосконаленого флюїдизаційного апарату, які забезпечують більш високі його техніко-економічні показники. Здійснено розрахунки техніко-економічних показників використання запропонованого способу механічної дії на стан вологого повітря та показано, що за рахунок зменшення надходження вологого атмосферного повітря до морозильної камери, енерговитрати процесу заморожування плодової, овочевої, ягідної продукції у флюїдизаційних апаратах малої продуктивності знижені на 3 %. Установлення оптимальних значень швидкості псевдозрідження та часу заморожування залежно від вологовмісту й усушки продукту дозволяє зменшити питому витрату електроенергії флюїдизаційного апарату до 8 %.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.72-51 +
Шифр НБУВ: РА348481

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського