2. |
Полякова О.І. Розробка ресурсозберігаючої технології шоколадних виробів та розширення їх асортименту: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О.І. Полякова ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2005. — 20 с. — укp.Розроблено ресурсоощадну технологію шоколадних виробів (глазурей, какао-напоїв) широкого асортименту, яка передбачає використання напівфабрикату, одержаного у вихровому млині (ВМ). Установлено оптимальні параметри дії ВМ та співвідношення інгредієнтів різних видів напівфабрикатів, що забезпечується подрібненням високого ступеня. Установлено можливість використання какаовели у виробництві напівфабрикату у ВМ та на її основі створено безвідходну технологію переробки какао-бобів. Створено шоколадні вироби функціонального призначення на основі зародків пшениці, інуліномісткого порошку, фруктози. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні показники, сорбційні та десорбційні процеси, які відбуваються під час зберігання глазурей та какао-напоїв. Розроблено технологію антидіабетичної глазурі на фруктозі та обгрунтовано можливість зниження жирів на 3 % за її виробництва. Розроблено та запроваджено рецептури, технологічні інструкції, технічні умови. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л864 + Л864 + Л864 Шифр НБУВ: РА340030
Рубрики:
|