1. |
Селютіна Г.А. Товарознавча оцінка ревеню та агрусу і паст на їх основі: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.15 / Г.А. Селютіна ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. — Х., 2001. — 19 с. — укp.Науково обгрунтувано формування якості паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин та лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення та локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин. Вивчено вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів і розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На базі розв'язання математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст з ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію та відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну та соціальну ефективність від впровадження паст з ревеню та агрусу у виробництво. Скачати повний текст
Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.7 + Л914 + Л812.9 Шифр НБУВ: РА314663 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|