Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)Книжкові видання та компакт-диски (4)
Пошуковий запит: (<.>U=Л913.107$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

      
1.

Іванова І.Є. 
Оцінка сортів черешні української селекції на придатність до заморожування, зберігання та наступної переробки: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 05.18.03 / І.Є. Іванова ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2005. — 21 с. — укp.

Наведено результати вивчення придатності нових районованих і перспективних сортів черешні півдня України до швидкого заморожування, зберігання та наступної переробки за органолептичними та фізико-біохімічними показниками (величин: втрати соку, сухих розчинних речовин, суми цукрів, титрованих кислот, аскорбінової кислоти, суми біофлавоноїдів, анто-ціанів). Запропоновано комплекс фізико-біохімічних параметрів, врахування яких дає змогу науково прогнозувати найбільшу придатність до заморожування та зберігання середнього та пізнього сортів черешні: величини втрати соку відразу після заморожування - 15,2 %, 11,5 - 12,0 %, початкової концентрації сухих розчинних речовин - 17,7 %, 18,6 - 20,2 %, цукрів - 13,2 %, 14,9 - 15,0 %, титрованих кислот - 0,76 %, 0,49 - 0,72 %; аскорбінової кислоти - 9,0 мг/100 г, 8,95 - 10,78 мг/100 г, суми біофлавоноїдів - 341,3 мг/100 г, 371,6 - 523,7 мг/100 г, антоціанів - 38,3 мг/100 г, 345,3 - 274,0 мг/г - відповідно, за цього загальна дегустаційна оцінка становить 4,8 бала. Установлено, що швидкозаморожена черешня є якісною сировиною для виготовлення компотів і варення. Зазначено, що сорти черешні "Дилема", "Казка", "Винка", "Темпоріон", "Талісман", "Меотида" є найбільш придатними до заморожування, зберігання та наступної переробки. Визначено економічну ефективність від реалізації швидкозамороженої черешні кращих сортів, а також компотів і варення з них.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.107 +
Шифр НБУВ: РА337570

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського