1. |
Тарлев В.П. Науково-технічні основи сушіння кісточкових фруктів струмами високої і надвисокої частоти: Автореф. дис... д-ра техн. наук: 05.18.12 / В.П. Тарлев ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2007. — 46 с. — укp.Здійснено науковий і практичний аналіз й удосконалено сушіння кісточкових фруктів з застосуванням токів високої та надвисокої частоти. Визначено кінетику процесу сушіння кісточкових фруктів з застосуванням струмів високої (СВЧ) та надвисокої частоти (СНЧ) для абрикосів і вишні. Розроблено математичні моделі для оптимізації процесу сушіння абрикосів і вишні з застосуванням СВЧ і СНЧ. Визначено, що застосування комбінованого енергопідведення - конвекція + СВЧ і СНЧ - дозволяє значною мірою інтенсифікувати сушіння. Виявлено основні технологічні режими, розроблено технологічні схеми ліній сушіння даних фруктів з застосуванням СВЧ і СНЧ. Наведено методику оптимізації якісних показників висушених фруктів. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.202 + Шифр НБУВ: РА349210
Рубрики:
|