Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (13)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л914.07$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Єрмоліна Г. В. 
Вплив процесів заморожування і дефростації на збереження якості столового винограду: автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.01.15 / Г. В. Єрмоліна ; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. — К., 2010. — 21с. с. — укp.

Встановлено та науково обгрунтовано тенденцію змін товарної якості столового винограду за заморожування та дефростації на підставі взаємозв'язку дегустаційної оцінки, фізико-хімічних і мікробіологічних показників. Запропоновано раціональне та диференційоване використання сортів винограду у зв'язку з їх біологічними особливостями. Встановлено характер та інтенсивність зміни якості ягід столового винограду шляхом дослідження взаємозв'язку дегустаційної оцінки та фізико-хімічних показників. Надано систему критеріальних показників якості ягід столового винограду. Одержано експериментальні дані, які увійшли складовою частиною в розроблену технологічну інструкцію з виробництва винограду столового замороженого.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07
Шифр НБУВ: РА372727 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
2.

Кюрчева Л.М. 
Обгрунтування критеріїв придатності столового винограду до низькотемпературного заморожування: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.01.15 / Л.М. Кюрчева ; Нац. аграр. ун-т. — К., 2007. — 21 с. — укp.

Наведено результати вивчення придатності районованих і перспективних сортів столового винограду південного Степу України до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання за органолептичними та фізико-біохімічними показниками (величиною втрати соку, сумою цукрів, титрованими кислотами, аскорбінової кислоти, суми фенольних речовин, оксидоредуктазою). З використанням методів математичного моделювання визначено критеріальний показник стійкості ягід винограду до дії низьких температур. Показано, що оцінку придатності винограду до заморожування та тривалого зберігання найбільш доцільно виконувати за ступенем стабільності величини відношення активності поліфенолоксидази до вмісту фенольних речовин. Результати дослідження запропоновано використовувати для зберігання сільськогосподарської продукції у переробній промисловості. Районовані сорти столового винограду "Молдова" й "Оригінал" є найбільш придатними до низькотемпературного заморожування та тривалого зберігання. Визначено економічну ефективність реалізації швидкозамороженого винограду кращих сортів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07 +
Шифр НБУВ: РА350976

Рубрики:

      
3.

Лисиця О. Ю. 
Удосконалення процесу швидкого заморожування ягід в потоці газу: автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / О. Ю. Лисиця ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2011. — 18 с.: рис. — укp.

Висвітлено питання удосконалення процесу швидкого заморожування ягід в потоці газу на підставі розробки розрахункової моделі, обладнання для швидкого заморожування та визначення технологічних режимів, що забезпечують якнайповніше збереження початкових властивостей продукту та зниження енерговитрат. Запропоновано фізичну та математичну моделі заморожування ягоди з урахуванням температурної залежності теплофізичних характеристик, впливу дифузії розчинених речовин на процес заморожування, зміни температури початку кристалізації рідкої фази тканинного соку під час заморожування. Для експериментального дослідження процесу заморожування ягід в газовому середовищі розроблено холодну аеродинамічну трубу та швидкоморозильний тунельний апарат, для якого визначено раціональні режими заморожування ягід чорної смородини, малини та вишні. Увагу приділено розрахункам полів температур в ягоді та газовому середовищі, а також полів швидкостей в промисловій холодильній камері за різних варіантів її геометрії та кількості лотків з продукцією.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л914.07
Шифр НБУВ: РА380917 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського