1. |
Ткачова Д. Л. Індукція генних мутацій зразками копчених ковбасних виробів різних технологій виробництва: автореф. дис. ... канд. біол. наук : 03.00.15 / Д. Л. Ткачова ; Наук. центр радіац. медицини АМН України. — К., 2010. — 19 с. — укp.Вивчено мутагенну активність зразків неорганічної й органічної фракцій копчених ковбас трьох технологій виробництва на бактеріальній тест-системі Salmonella typhimurium/мікросоми. Визначено, що за результатами фізико-хімічного аналізу мутагенну активність зразків можуть зумовлювати підвищені концентрації Кадмію та Ніколу у неорганічній фракції, та значний вміст бенз(а)пірену та бенз(а)антрацену у органічній фракції. Показано, що за мутагенною активністю вирізняється група сирокопчених ковбас від інших двох груп. Досліджено смакоароматичні та комплексні харчові домішки, які додають до ковбас у процесі їх виготовлення. Доведено, що коптильні ароматизатори проявляють мутагенну активність на рівні слабкої та середньої сили. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л927.2-1 с Шифр НБУВ: РА373257 Пошук видання у каталогах НБУВ
Рубрики:
|