Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л928$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Авдєєва Л.Ю. 
Вдосконалення технології комбінованих м'ясних продуктів з використанням рослинних білків: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Л.Ю. Авдєєва ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 18 с.: рис. — укp.

Установлено, що найефективніше інактивація інгібіторів травних ферментів відбувається у разі двостадійного оброблення нативного соєвого насіння (гідротермічного та паротермічного). Розроблено технологічні рекомендації щодо цих режимів, що надало змогу вдосконалити технологію виробництва соєвої пасти. Установлено вплив режимів гідротермічного оброблення на водо- та жироутримувальну здатність соєвої пасти та комбінованих м'ясо-рослинних фаршів. Показано, що запропоноване двостадійне гідротермічне оброблення насіння сої дає змогу одержати продукт з високою водо- та жироутримувальною здатністю завдяки розвинутій капілярно-пористій структурі, яка виникає внаслідок денатурації білків. Установлено, що соєва паста надає фаршу більшу в'язкість і щільність, унаслідок чого збільшується ефективна в'язкість комбінованих м'ясних фаршів з її додаванням, що дає можливість цілеспрямовано впливати на консистенцію готових виробів. Науково обгрунтовано та експериментально підтверджено рецептуру комбінованого м'ясного продукту з використанням запропонованої соєвої пасти.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л928-3 +
Шифр НБУВ: РА324781

Рубрики:

      
2.

Попадич О.З. 
Розробка технології комбінованих екструзійних продуктів з м'ясної та рослинної сировини: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / О.З. Попадич ; Одес. держ. акад. харч. технологій. — О., 1999. — 17 с. — укp.

Дисертацію присвячено питанням розробки технології м'ясо-рослинних сухих сніданків, одержаних методом термопластичної екструзії. Встановлено оптимальний концентраційний інтервал введення сировини тваринного походження. Вивчено фізико-хімічні властивості композиційних продуктів і показано можливі шляхи формування їх функціональних властивостей і структури. Виявлено вплив складу сумішей і параметрів екструзії на основі властивості екструдатів. Розроблено технологію екструдованих продуктів підвищеної харчової цінності.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л928

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського