1. |
Ножечкіна Г.М. Дослідження складу та якості молока і його раціональне використання у виробництві м'яких та розсольних сирів: автореф. дис... канд. техн. наук.: 05.18.16 / Г.М. Ножечкіна ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2009. — 24 с. — укp.Досліджено склад, властивості та санітарно-гігієнічні показники молока у східному регіоні Лісостепу з метою оцінювання його якості та вдосконалення технології м'яких і розсольних сирів. На підставі результатів проведених досліджень проаналізовано закономірності сезонних змін складу та властивостей молока, встановлено відхилення показників вмісту жиру та білка від базисних величин протягом весняно-літнього періоду до 0,15 %. У порівняльному аспекті оцінено основні показники складу молока та дані досліджень, проведених у 1974 - 1978 рр. Виведено рівняння регресії між вмістом основних компонентів молока, які рекомендовано використовувати для розрахунків нормалізації у виробництві сирів і молочних консервів. Підібрано та перевірено раціональні технологічні операції для покращання сиропридатності молока, наведено методику розрахунку нормалізації і спосіб нормування витрат сировини, удосконалено технологію та розроблено нормативну документацію на виробництво м'яких сичужних сирів і розсольного сиру "Фета". Технології впроваджено у виробництво, вони дають значний економічний ефект. Скачати повний текст Індекс рубрикатора НБУВ: Л95-1 + Л958-3 + Шифр НБУВ: РА362252
Рубрики:
|