Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)Книжкові видання та компакт-диски (6)
Пошуковий запит: (<.>U=Л965.21/29$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Семінський О.О. 
Дослідження кінетики пульсаційного розмелу рослинної сировини і створення млина: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.17.08 / О.О. Семінський ; Нац. техн. ун-т України "Київ. політехн. ін-т". — К., 2006. — 21 с. — укp.

Проведено дослідження пульсаційного розмелу рослинної сировини, створено ефективний млин нової конструкції. Розроблено фізичну модель даного процесу, на базі якої складено й аналітично розв'язано математичну модель кінетики розмелу в пульсаційному млині. Експериментально встановлено кінетичні закономірності пульсаційного розмелу насіння сої у процесі одержання суспензії "соєве молоко". Визначено параметри математичної моделі та підтверджено її адекватність. Визначено залежності кінетичних показників від параметрів конструкції млина. Досліджено витрати енергії на проведення розмелу та встановлено залежність питомих енерговитрат від кількості ступіней млина. Доведено раціональність використання триступеневого пульсаційного млина. Створено методику розрахунку та відповідне програмне забезпечення для визначення параметрів конструкції млина та витрат енергії на розмел. Виготовлено зразок млина запропонованої конструкції та проведено його промислові випробування. Промисловий зразок млина впроваджено у виробництво у складі лінії для одержання "соєвого молока". Проведено порівняльне вивчення характеристик вітчизняної лінії з закордонними аналогами та показано її переваги.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813.13-51-01 + Л965.21/29 +
Шифр НБУВ: РА348046

Рубрики:

      
2.

Юдіна Т.І. 
Розробка молочно-білкового концентрату зі сколотин та його використання у технологіях продуктів харчування: Автореф.дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Т.І. Юдіна ; Харк. держ. акад. технології та організації харчування. — Х., 2001. — 17 с.: рис. — укp.

Науково обгрунтувано та розроблено технологію молочно-білкового концентрату (МБК) зі сколотин з метою його подальшого використання у виробництві кулінарної продукції підвищеної харчової цінності. Проведено комплексний аналіз вітчизняних та зарубіжних літературних джерел стосовно питань проблеми використання сколотин у технологіях продуктів харчування. Обгрунтовано та визначено умови й режими процесу копреципітації білків сколотин, що забезпечують високий ступінь їх використання та отримання МБК із покращеними сенсорними показниками. Визначено комплекс фізико-хімічних, технологічних властивостей, харчової цінності МБК зі сколотин. Отримано сукупність опорних даних з функціонально-технологічних властивостей багатокомпонентних харчових систем на основі МБК з метою цілеспрямованого використання його у виробництві продукції громадського харчування. Науково обгрунтовано технології кулінарних виробів із використанням МБК зі сколотин, розроблено нормативну документацію на нові види продукції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.21/29
Шифр НБУВ: РА314468 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Гребельник О.П. 
Розробка технології сухих десертних сумішей: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / О.П. Гребельник ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2003. — 18 с.: рис., табл. — укp.

Розроблено технології сумішей для коктейлів та пудингів, у рецептурах яких удосконалено вуглеводний склад за рахунок використання природного цукрозамінника та наповнювачів рослинного походження, які надають продуктам оздоровчого характеру. Показано можливість спільного використання сухого знежиреного молока, фруктози, ячмінно-солодового екстракту, цикорію, топінамбуру в рецептурах нових сухих консервів. Досліджено вплив наповнювачів на якісні характеристики сухих десертних сумішей. Підтверджено доцільність виробництва нових продуктів способом сухого змішування компонентів. Установлено оптимальні параметри процесу відновлення сумішей. Визначено та теоретично обгрунтовано характер змін якості показників молочних пудингів та коктейлів, одержаних на основі сухих десертних сумішей. Розроблено комплексну оцінку якості для сухих молочних сумішей десертного призначення та виробів на їх основі. Визначено термін та умови зберігання сухих продуктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л965.21/29 +
Шифр НБУВ: РА325945

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського