Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (178)Реферативна база даних (16)Книжкові видання та компакт-диски (1866)Журнали та продовжувані видання (1126)
Пошуковий запит: (<.>U=Л997$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2

      
1.

Декуша Г.В. 
Розробка технології сухих сумішей з гідролізованим білком для дитячого харчування: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / Г.В. Декуша ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — О., 2009. — 19 с. — укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технологію виготовлення сухих адаптованих сумішей з гідролізованим білком для дитячого харчування "Малютка ГА". За складом незамінних амінокислот даний продукт збалансований щодо білків жіночого молока. Експериментально підтверджено ефективність використання ефектів дискретно-імпульсного виводу енергії за умов диспергування та гомогенізації нормалізованої багатокомпонентної суміші з застосуванням роторно-пульсаційного апарата циліндричного типу. На підставі проведених медико-біологічних досліджень показано перспективність і доцільність використання суміші гідролізованих білків рослинного та тваринного походження під час створення гіпоалергенних продуктів харчування. Розроблено технологію, рецептури та нормативну документацію ("Суміші сухі адаптовані з гідролізованим білком для дитячого лікувального харчування", ТУ 15.8-05417118-033:2005). Технологію виготовлення сухих адаптованих сумішей з гідролізованим білком "Малютка ГА" впроваджено на ВАТ "Хорольський молококонсервний комбінат дитячих продуктів".

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л997 +
Шифр НБУВ: РА365426

Рубрики:

      
2.

Ромашко О.В. 
Удосконалення технології харчоконцентратів швидкого приготування для дитячого та дієтичного харчування: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / О.В. Ромашко ; Нац. ун-т харч. технологій. — К., 2004. — 20 с.: рис., табл. — укp.

Науково обгрунтовано шляхи удосконалення технології та розроблено нові види харчоконцентратів швидкого приготування для дитячого та дієтичного харчування на основі екструдатів злакових культур. З використанням термогравіметричного методу та ЕПР-спектроскопії установлено, що завдяки обробці в екструдатах злакових культур відбувається перерозподіл співвідношення вільної зв'язаної вологи, збільшується її частка, що знаходиться у взаємозв'язку з процесом клейстеризації крохмальної компоненти сировини, внаслідок чого має місце значне підвищення гідрофільних властивостей екструдатів. За методами рентгенофазового аналізу та інфрачервоної спектроскопії встановлено, що у разі взаємодії екструдатів з водою утворюються системи з аморфною структурою, у формуванні якої визначну роль грають водневі зв'язки, утворення яких супроводжується процесами структуроутворення та залежить від властивостей біополімеру, набутих за результатом екструзійної обробки. Досліджено та науково обгрунтовано особливості процесів, що мають місце за умов взаємодії екструдатів злакових культур з водою та є визначальними в їх відновленні. Розкрито особливості процесу набухання екструдованих матеріалів як основного процесу відновлення (структуроутворення). Доведено, що набухання екструдованих злакових матеріалів залежить від колоїдних властивостей подрібнених частинок екструдатів та ступеню модифікації крохмальної компоненти сировини в процесі обробки. На базі екструдованих злакових культур розроблено види харчоконцентратів для дитячого та дієтичного харчування, збагачених біологічно активними речовинами, які мають профілактичну дію щодо різних захворювань.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л997 +
Шифр НБУВ: РА328660

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського