Ємець З.В. Розробка моделей селекційної оцінки вмісту жиру в молоці і виходу молочного жиру корів: Автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.01 / З.В. Ємець ; УААН. Ін-т тваринництва. — Х., 2006. — 19 с. — укp.
Проведено порівняльну оцінку впливу основних генетичних і негенетичних факторів на вміст жиру в молоці корів та кількість одержаного молочного жиру. Виділено та проаналізовано основні фактори та оцінено ступінь впливу кожного з них на досліджені продуктивні показники. Для практичного використання розроблено моделі оцінки та прогнозування вмісту жиру та виходу молочного жиру на базі сукупностей факторів. Установлено селекційну ефективність добору худоби з застосуванням створених моделей.